Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εύσημα Vestager σε Μητσοτάκη για έξοδο από ενισχυμένη εποπτεία: Εντυπωσιακό ό,τι έχει πετύχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

Εύσημα Vestager σε Μητσοτάκη για έξοδο από ενισχυμένη εποπτεία: Εντυπωσιακό ό,τι έχει πετύχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

Η Margrethe Vestager ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα θέματα αρμοδιότητάς τη

Σχετικά Άρθρα
Τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας απέδωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Margrethe Vestager, κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Αυτό που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Kαι βρισκόμαστε σε αυτή την πολύπλευρη κρίση πολέμου, ενέργειας, πληθωρισμού, κλίματος που δυστυχώς φέρνει σε δεύτερη μοίρα την εορταστική ατμόσφαιρα που θα έπρεπε να συνοδεύει το τέλος της Ενισχυμένης Εποπτείας», σημείωσε κατά την έναρξη της συνάντησης η Vestager.
«Αυτό επετεύχθη -ήμουν παρούσα και το παρακολούθησα από πρώτο χέρι- και μάλιστα τότε πολλοί αμφισβητούσαν κατά πόσον αυτό ήταν εφικτό, αν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Όταν τελικά έρχεται η επιτυχία έχει "πολλούς πατέρες". Πιστεύω πως η δική σας κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, γιατί δούλεψε σκληρά για να πραγματοποιηθεί αυτό», συνέχισε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ενώ επισήμανε τη μεγάλη σημασία των θυσιών των Ελλήνων πολιτών.
«Κάθε φορά, όταν έρχεται αυτή η περίοδος του χρόνου, τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, θυμόμαστε τι συνέβη το 2015 και πόσο κοντά ήρθαμε στην απόλυτη καταστροφή. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα για τις επιλογές που έγιναν εκείνη την χρονιά. Αλλά πιστεύω πως κάνετε καλά που επισημαίνετε ότι η ελληνική κοινωνία αποδείχτηκε εξαιρετικά ανθεκτική. Επίσης, αποδείξαμε πως είναι δυνατή η στροφή από τη χαμηλή ανάπτυξη σε προοπτική υψηλής ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα φροντίσαμε η ανάπτυξη να είναι συμπεριληπτική, να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων, ότι η ανάπτυξη είναι ψηφιακά έξυπνη και περιβαλλοντικά βιώσιμη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ταχεία ανάπτυξη του ψηφιακού κράτους, στις μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του ανταγωνισμού, καθώς και στην πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του «Ελλάδα 2.0». Παρουσίασε, επίσης, τις προτάσεις της Ελλάδας όσον αφορά στις τιμές ενέργειας και την καλύτερη λειτουργία των αγορών.
Από την πλευρά της, η Margrethe Vestager ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα θέματα αρμοδιότητάς της.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο αναπληρωτής διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πάρης Βλαχάκης και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για Θέματα Ενέργειας Νίκος Τσάφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης