Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την κοινωνική πολιτική στις 6/7

Οικονόμου: Προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την κοινωνική πολιτική στις 6/7
Δεν θα παίξουμε στο παιχνίδι της έντασης με τη Ρωσία υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως οι κοινωνικές πολιτικές και τα αποτελέσματά τους θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή στις 6/7 κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική διατύπωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις τουρκικές προκλήσεις στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
«Η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες καλύπτεται απόλυτα σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις από τα συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως αυτά υιοθετήθηκαν ομόφωνα», τόνισε ο κ.Οικονόμου.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα.
Υπογραμμίζει ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απευθύνει παράλληλα, πρόσκληση προς τη γείτονα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να μειώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπάρχουν - όπως τόνισε ο πρωθυπουργός - δύο δρόμοι για την Τουρκία: Από τη μια, ο δρόμος της αποκλιμάκωσης και του παραγωγικού διαλόγου, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και από την άλλη, ο δρόμος της κλιμάκωσης ο οποίος θα οδηγήσει την Τουρκία σε περαιτέρω απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αφήνοντας ανοιχτή τη δυνατότητα λήψης πρόσθετων μέτρων» είπε ο κ.Οικονόμου.

Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της έντασης

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της ρητορικής έντασης, η οποία συχνά στοχεύει στο εσωτερικό ακροατήριο.
Θα συνεχίσει ωστόσο να προβάλλει σε όλα τα φόρα τις θέσεις της και να υπερασπίζεται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Η κυβέρνηση εκφράζει παράλληλα την ικανοποίησή της για την ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αποδώσει καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, καθώς και την προοπτική απόδοσης καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Γεωργία, αλλά και -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις- στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Παράλληλα, στη Σύνοδο Ε.Ε. - Δυτικών Βαλκανίων, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας μας ότι τα Δυτικά Βαλκάνια είναι μέρος της Ευρώπης και θα πρέπει αφενός η Ευρώπη να επιδείξει πραγματικό ενδιαφέρον προσέγγισης και αφετέρου οι χώρες αυτές να κινηθούν με μεγαλύτερο θάρρος στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να έρθουν πιο κοντά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, συμβάλλοντας στη σταθερότητα της περιοχής» είπε ο κ.Οικονόμου.

Προ ημερησίας για κοινωνική πολιτική

Επιπλέον, ο κ.Οικονόμου ανέφερε πως τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης, εφαρμόσαμε πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο.
«Πολιτικές που στηρίχθηκαν στη δυνατότητα που εξασφαλίσαμε χάρη στο οικονομικό μας σχέδιο, την επαγγελματική διαχείριση των δεδομένων και τις μελετημένες νομοθετικές μας παρεμβάσεις.
Οι πολιτικές αυτές και τα αποτελέσματά τους θα αναδειχθούν αναλυτικά σε Προ Ημερήσιας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη κοινωνική πολιτική.
Θέλω όμως σήμερα να αναφερθώ σε 12 κομβικά σημεία της κοινωνικής μας πολιτικής και τα αποτελέσματα που αυτή είχε για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν άθλια και κανείς δεν την ξεχνά: Υψηλότατη ανεργία, χαμηλοί μισθοί, μαζική μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συντάξεων, τεράστιες έμφυλες ανισότητες στον εργασιακό χώρο, ανύπαρκτη μέριμνα για τις ποσοτικές, αλλά και ποιοτικές διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος.
Η κυβέρνησή μας μετέτρεψε τον καρπό των οικονομικών της πολιτικών σε κοινωνικό κεκτημένο για την εργασία, την ασφάλιση και την κοινωνική προστασία» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->