Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σχεδόν τυχερός» ο κεντρo - φιλελεύθερο - αριστερός Κ. Μητσοτάκης με την «ορφανή» και κατακερματισμένη Δεξιά στην Ελλάδα

«Σχεδόν τυχερός» ο κεντρo - φιλελεύθερο - αριστερός Κ. Μητσοτάκης με την «ορφανή» και κατακερματισμένη Δεξιά στην Ελλάδα
Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ τυχερός που δεν υπάρχει απέναντι του μία πολιτικό όπως η Marine Le Pen ή ο Salvini ή η Meloni να ενώσει όλα τα μικρά κομματίδια της ελληνικής Δεξιάς και να υπερασπιστεί μία σκληρή ατζέντα

Την ώρα που στην Γαλλία του ηττημένου Macron, ο μόνος κερδισμένος είναι η εθνικιστική Δεξιά της Marine Le Pen, στην Ελλάδα η ελληνική Δεξιά αντιμετωπίζεται ως... σύντομο ανέκδοτο.
Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν βλέπεις ένα ρεύμα που αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είχε ένα ποσοστό γύρω στο 10%-15% και να είναι ο ρυθμιστικός πόλος του πολιτικού συστήματος, να κατακερματίζεται σε μικρά κομματίδια όπου ο κάθε ένας προσπαθεί να το «παίξει» αρχηγός.
Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ τυχερός που δεν υπάρχει απέναντι του μία πολιτικό όπως η Marine Le Pen ή ο Salvini ή η Meloni να ενώσει όλα τα μικρά κομματίδια της ελληνικής Δεξιάς και να υπερασπιστεί μία σκληρή ατζέντα.

Η ΝΔ εξυπηρετεί καθαρά Κεντροαριστερή ατζέντα


Όταν, μάλιστα, γίνεται κατανοητό από όλους ότι η ατζέντα που ασκεί η Νέα Δημοκρατία είναι κατά φαντασία κεντροδεξιά.
Στην πραγματικότητα είναι κεντρώα και κεντροαριστερή πολιτική, τόσο σε περιεχόμενο όσο και στα πρόσωπα που την ασκούν. Δεν θέλω να αναφερθώ για τους «πασόκους» και τους «ποταμίσιους» της σημερινής ΝΔ.
Τα έχουμε ξαναγράψει εδώ και χρόνια.
Τα έχει πει, άλλωστε, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στο πρόσφατο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Εκεί, όμως, που έχει ξεφύγει το θέμα είναι οι προοδευτικές ατζέντες υπέρ του δικαιωματισμού των ΛΟΑΤΚΙ+ που έρχονται σε αντίθεση με την ελληνική οικογένεια.
Έγινε τόσος ντόρος που υπουργοί της ΝΔ πήγαν στο Athens Pride και περήφανοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γκέι αλλά ποτέ δεν έχουν επισκεφτεί έναν σύλλογο πολυτέκνων, ποτέ δεν έχουν αγωνιστεί για την ελληνική οικογένεια που βάλλεται από όλες τις κρίσεις.

Φθαρμένα τα πρόσωπα της Δεξιάς


Η Ελληνική Δεξιά και Ακροδεξιά αποτελείται από πρόσωπα και κόμματα με προσωπικά ιδιοτελή συμφέροντα, πολλές φορές φθαρμένα με λόγο ξύλινο χωρίς καμία λαϊκή επιρροή.
Αυτή τη στιγμή, η Ελληνική Λύση που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό έχει για αρχηγό έναν τηλεπωλητή που πωλούσε μαντζούνια για την φαλάκρα και τις επιστολές του Χριστού.
Μην ξεχνάμε ότι ο Βελόπουλος επί Σαμαρά, έφτασε στη ΝΔ αλλά δεν εντάχθηκε διότι το 2016 έγινε πρόεδρος της ΝΔ ο κεντρώος Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν τον ήθελε στο κόμμα.

Ετσι μπήκε Βουλή η Ελληνική Λύση


Ακολούθησε το ρεύμα των δυσαρεστημένων της Συμφωνίας των Πρεσπών και μπήκε στην Βουλή.
Η κριτική του στην κυβέρνηση χαρακτηρίζεται light. Ως κόμμα κράτησε στάση με λαική απήχηση για τα θέματα της πανδημίας και της Ουκρανίας και έτσι εμφανίζεται να είναι κερδισμένη στις δημοσκοπήσεις.
Τηλεπωλητής και κράχτης της Δεξιάς ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όμως συμβιβάστηκε με τη σημερινή κατάσταση στην ΝΔ, όπως άλλωστε και ο Μάκης Βορίδης.

Το οδυνηρό τέλος του ΛΑΟΣ λόγω κωλοτούμπας

Και οι δύο προέρχονται από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ένα κόμμα – τηλεοπτικό προϊόν που μεγάλωσε επειδή κάποτε ο αρχηγός του είχε τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.
Το κόμμα πήρε τη κάτω βόλτα μετά τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες επί κυβέρνησης Παπαδήμου. Το 2012 δεν μπήκε καν στην Βουλή.
Έκτοτε προσπάθηκε με τον Τάκη Μπαλτάκο, με την «Εθνική Ενότητα» να μπει στην Βουλή . Το 2019 ο ΛΑΟΣ κατέβηκε στις ευρωεκλογές μαζί με το ΠΑΤΡΙΕ του πρώην χρυσαυγίτη Συναδινού και πάλι αποτυχία. Ανενεργό πλέον.

Ανενεργοί οι ΑΝΕΛ απορροφήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 2012 μετά από την διαγραφή του Πάνου Καμμένου από την ΝΔ, ανέτειλε το άστρο των ΑΝΕΛ που πήραν κοντά ένα 12% στις πρώτες εκλογές που αργότερα, όμως, συγκυβέρνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα με τα γνωστά αποτελέσματα. Οι περισσότεροι έφυγαν και μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ανενεργό πλέον.

Καχυποψία για Εθνική Δημιουργία

Η προσπάθεια συνύπαρξης του Φαήλου Κρανιδιώτη, του Θανο Τζήμερου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποτελεί ένα ερωτηματικό.
Ο Κρανιδιώτης ως ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, αποδοκιμάστηκε με ένα 0,66% το 2019 στις ευρωεκλογές.
Ο Τζήμερος χρόνια προσπαθεί να μπει στην Βουλή αλλά μάταια.
Η έλευση του Κ.Μπογδάνου δίνει μία δυναμική, επειδή είναι ήδη βουλευτής, αλλά πολύ δύσκολα αυτό το κόμμα θα μπει στην Βουλή.
Ενδεχομένως να ενταχθεί και η Αφροδίτη Λατινοπούλου.
Ο κόσμος της Δεξιάς το θεωρεί είτε «συμπλήρωμα» της ΝΔ που εάν μπει θα αποτελεί εταίρο του Μητσοτάκη είτε ότι ενώθηκαν για να κόψουν ποσοστά από άλλα κόμματα.

Υψηλά ποσοστά για το κόμμα Κασιδιάρη

Εννοούν το «Ελληνες για την Πατρίδα» το κόμμα του κρατούμενου στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη, που οι δημοσκόποι το βρίσκουν στις δημοσκοπήσεις όταν μάλιστα ο αρχηγός επικοινωνεί μόνο με βιντεάκια και ηχητικά μηνύματα που αναρτώνται στην σελίδα του.
Το κόμμα αυτό τραβάει κόσμο από το διασπασμένο κόσμο της Χρυσής Αυγής αλλά και των άλλων κομμάτων που σχηματίστηκαν μετά την φυλάκιση ηγετικών στελεχών της Χ.Α όπως ΕΛΑΣΥΝ, ΠΑΤΡΙΕ, ΛΕΠΕΝ.
Η εκτίμηση των δημοσκόπων είναι ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να μπει στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική.

Οι Γαλάζιοι «περιπλανώμενοι»

Το τελευταίο διάστημα επαναδραστηριοποιούνται πρώην υπουργοί και στελέχη του Κώστα Καραμανλή με τον τίτλο «Γαλάζιοι».
Μιλάμε για τον Σάββα Τσιτουρίδη, Νίκο Νικολόπουλο, τον Νίκο Καραχάλιο και άλλους, αλλά ουδεμία ελπίδα υπάρχει.
Άλλωστε, ο Νίκος Νικολόπουλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι γνωστός περιοδεύων «δεξιός».
Πότε στους ΑΝΕΛ, πότε στους Ελεύθερους Ανθρώπους του Γιώργου Τράγκα, τώρα στους Γαλάζιους. Μιλάμε για γραφικές φιγούρες άλλων δεκαετιών που δεν έχουν κανένα έρεισμα.

Οι «ψεκασμένοι» του Σώρρα

Και από την ορθόδοξη Δεξιά έχουμε και τους δωδεκαθειστές του Αρτέμη Σώρρα, την Ελλήνων Συνέλευσις, έναν φορέα που βάζει τα μέλη του να ορκίζονται στον… Δία και να πιστεύουν ότι ο αρχηγός Σώρρας διαθέτει ομόλογα 600 δισ ευρώ από την Τράπεζα Ανατολής.
Και είναι αλήθεια ότι είχαν ρεύμα αφού είχαν πειστεί οι γνωστοί «ψεκασμένοι» συνομωσιολόγοι στα παραμύθια του Σώρρα.
Συμπερασματικά, λοιπόν, η ελληνική Δεξιά ενώ αθροίζει πάνω από 10% ως ποσοστό, της λείπει μία ηγετική μορφή για να ενώσει όλα αυτά τα κόμματα και να διεκδικήσει από την ΝΔ ποσοστά και να εκπροσωπήσει την παραδοσιακή ατζέντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης