Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα σημάδια που δείχνουν εκλογές το φθινόπωρο 2022 – Αναζητείται το νέο αφήγημα, παροχές και δυνατό σχήμα στο Επικρατείας

Νέα σημάδια που δείχνουν εκλογές το φθινόπωρο 2022 – Αναζητείται το νέο αφήγημα, παροχές και δυνατό σχήμα στο Επικρατείας
Τελική λίστα ψηφοδελτίων μέχρι Αύγουστο θέλει ο Κ. Μητσοτάκης

Σίγουροι, πλέον, είναι όλοι οι στενοί και οι ευρύτεροι συνεργάτες του Πρωθυπουργού ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογική διαδικασία το φθινόπωρο του 2022, εφόσον δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό.
Κορυφαίος αξιωματούχος έλεγε στο ΒΝ ότι το 1999 το καλοκαίρι ο Κώστας Σημίτης είχε αποφασίσει να κάνει εκλογές μέχρι που αρχές του Σεπτεμβρίου έγινε ο καταστροφικός σεισμός στην Πάρνηθα και όλα αναβλήθηκαν.

Οι αγρότες παίρνουν επιστροφή ΕΦΚ πολύ νωρίτερα

Μόνο από ένα τέτοιο συνταρακτικό γεγονός – όπως επίσης και καταστροφική πυρκαγιά- μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα για τον Πρωθυπουργό και τους σχεδιασμούς του.
Υπάρχουν, όμως και πολλά άλλα στοιχεία, άγνωστα στον πολύ κόσμο, που δείχνουν ότι οι εκλογές έρχονται με φόρα…
Στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, υπήρξε η ανακοίνωση ότι θα δοθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στους αγρότες, όχι το χειμώνα που υπολογιζόταν αρχικά, αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Είναι προφανές ότι μία πολύ μεγάλη επαγγελματική ομάδα που έχει δυσκολευτεί από την ενεργειακή κρίση, την αύξηση της τιμής των λιπασμάτων, τον πληθωρισμό είναι οι αγρότες που εάν δεν προσεγγιστούν… ρίχνουν κυβερνήσεις.

Τελική λίστα ψηφοδελτίων μέχρι Αύγουστο θέλει ο Κ. Μητσοτάκης

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θανάσης Νέζης στενός συνεργάτης του και άνθρωπος που γνωρίζει όσο κανείς την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ, έχει πάρει εντολή μέχρι τέλος του επόμενου μήνα να δώσει την λίστα όλων των ψηφοδελτίων με όλα τα νέα ονόματα, πλην αυτών που ήδη έχουν ανακοινωθεί, ώστε να τα δει ο Πρόεδρος της ΝΔ και να κάνει μία πρώτη διαλογή με τους συνεργάτες του.

Σημάδι Νο3: Έκτακτες συναντήσεις για το προεκλογικό πρόγραμμα

Τρίτο σημάδι είναι ότι έχει δώσει εντολή στον Χάρη Θεοχάρη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ και υπεύθυνο για το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ να κάνει επαφές με υπουργούς ώστε να μαζέψει τις προτεραιότητες των υπουργείων για την επόμενη τετραετία αλλά και τις εκκρεμότητες σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου.
Είναι προφανές, ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς σοβαρό λόγο.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κυλήσουν ομαλά προκειμένου να είναι οι ιδανικές συνθήκες για εκλογές.
Δεν μιλάμε για το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον το οποίο δεν είναι ευνοϊκό αλλά θα είναι χειρότερο όσο πάμε προς το χειμώνα του 2023.

Αφήγημα και νέες παροχές

Καταρχάς, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να δημιουργήσει ένα αφήγημα πειστικό για τον κόσμο.
Όπως λένε πολλοί, θα πρέπει το νέο προεκλογικό πρόγραμμα να απαντάει στις νέες συνθήκες πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης που έχουν δημιουργηθεί.
Εξ ορισμού, δηλαδή, συνεργάτες του Πρωθυπουργού θεωρούν ότι προεκλογικά ο Πρωθυπουργός – και μάλλον από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης- θα ανακοινώσει παροχές που θα ισχύσουν για το φθινόπωρο.
Άλλωστε, όπως φαίνεται, πληθωριστικές τάσεις και ακριβή ενέργεια θα έχουμε σίγουρα μέχρι το τέλος του 2022. Ακούγεται από κάποια στόματα στη κυβέρνηση, ότι ίσως μιλήσει για μείωση ΦΠΑ σε προϊόντα ως προεκλογική υπόσχεση.

Οι σίγουρες παροχές για το 2023

Επίσης, είναι σίγουρο ότι ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει για 3 πράγματα:

1)Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού
2)Αύξηση των συντάξεων κατά 6%
3)Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Νέο δυνατό ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Επίσης, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας που παραδοσιακά είναι ο «καθρέπτης» της επόμενης κυβέρνησης.
Η αξιοποίηση Πιερρακάκη έχει διττό χαρακτήρα.
Από την μία είναι το πέρασμα σε μία νέα ψηφιακή εποχή και από την άλλη σημαίνει την κεντρώα και κεντροαριστερή στροφή της ΝΔ. Από εκεί και πέρα χρειάζεται νέα πρόσωπα και όχι για παράδειγμα την Ματίνα Παγώνη που ακούγεται.
Σίγουρα χρειάζεται πρόσωπα που δεν έχουν φορτιστεί αρνητικά όπως έχει γίνει με πολλά από τα πρόσωπα του 2019.
Θα χρειαστεί μία γυναίκα με ισχυρό συμβολισμό.
Θυμίζουμε ότι το 2019 είχε τοποθετήσει την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης