Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η ιστορία αρχίζει ήδη να αναγνωρίζει και να ανταμείβει για τη Συμφωνία των Πρεσπών

tags :
Τσίπρας: Η ιστορία αρχίζει ήδη να αναγνωρίζει και να ανταμείβει για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των βαλκανικών λαών

Στην απονομή του πρώτου βραβείου για την καλύτερη διπλωματική εργασία, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ενέργεια» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά παραβρέθηκε σήμερα 17/6 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των βαλκανικών λαών.

Σημαδιακή μέρα

Η εργασία της κ. Τσιτιλάκου για το Τούρκολυβικο Μνημόνιο ήταν αυτή έλαβε το πρώτο από τα πέντε βραβεία που δίνονται μετά την πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα να διαθέσει τα χρήματα που έλαβε από διεθνή βραβεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε πέντε διαφορετικά πανεπιστημιακά τμήματα.
Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για «σημαδιακή ημέρα» καθώς στις 17 Ιουνίου του 2018 βρέθηκε μαζί με τον Zaev και τους υπουργούς Εξωτερικών των δυο χωρών στις Πρέσπες προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για την οποία δήλωσε «περήφανος».
Όπως είπε, μπορεί για κάποιους αυτή η υπογραφή να στέρησε μια επόμενη κυβερνητική θητεία, ωστόσο, «άξιζε τον κόπο» γιατί έκανε το «πατριωτικό του καθήκον», το οποίο η «ιστορία αρχίζει ήδη να αναγνωρίζει και να ανταμείβει».
Στο πλαίσιο αυτό διερωτήθηκε τι θα γινόταν σήμερα αν δεν είχε υπογράφει αυτή η συμφωνία, σε συνθήκες «γενικευμένης αστάθειας πολιτικής και γεωπολιτικής» στην περιοχή.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι θα «είχαμε μια Λιβύη στα βόρεια σύνορά μας» με την επίδραση της Ρωσίας και της Τουρκίας ιδιαίτερα «έντονη» σε αυτήν την περιοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης