Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Από αύριο 17/6 η πλατφόρμα για το ρεύμα – Ανοιχτή έως τις 30/6

Οικονόμου: Από αύριο 17/6 η πλατφόρμα για το ρεύμα – Ανοιχτή έως τις 30/6
Οι επιστροφές αφορούν λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί μεταξύ 1-12-2021 και 31-5-2022 είπε ο κ.Οικονόμου

Την θέση πως από αύριο Παρασκευή 17/6 ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιστροφές του 60% των αυξήσεων στο ρεύμα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
«Θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου και θα δέχεται την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους για την επιστροφή μέρους των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι επιστροφές αφορούν λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί μεταξύ 1-12-2021 και 31-5-2022 και θα είναι ίσες με το 60% του υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού από τη ρήτρα αναπροσαρμογής των ποσών έκπτωσης οι οποίες έχουν χορηγηθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και φυσικά από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας
Η κάθε επιστροφή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 600 ευρώ ανά δικαιούχο» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να βρίσκει τρόπους απάλυνσης του βάρους που δημιουργεί η παγκόσμια κρίση στην κοινωνία αλλά και στις επιχειρήσεις.
Έχουμε σχεδιάσει και εφαρμόζουμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπη και είμαστε βέβαιοι ότι κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να απαλύνουμε το αποτύπωμα, να μετριάσουμε το αποτύπωμα της εισαγόμενης ακρίβειας στον οικονομικό βίο των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων» τόνισε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού επισημαίνοντας ότι «άνοιξε χθες Τετάρτη και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 23 Ιουνίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ»
«Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
Αφορά 300.000 δικαιούχους και θα τρέξει για το διάστημα από 1-8-2022 έως 31-7-2023» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε και στο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
«Η αξιοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά υπηρετεί σκοπούς μείζονος δημοσίου συμφέροντος και αποτελεί βασικό στόχο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και βιομηχανίας.
Αποβλέπει στην ανάδειξη της ελληνικής ναυπηγικής σε κυρίαρχη δύναμη στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα.
Εξυπηρετεί, παράλληλα, σκοπούς που αφορούν την εθνική άμυνα και την ασφάλεια της χώρας λόγω του κεντρικού ρόλου που επιτελούν στη ναυπήγηση πολεμικού υλικού» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης