Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον χορό των εκλογών οι μεγάλες περιφέρειες της Αττικής για τη ΝΔ - Τα φαβορί και οι διεκδικητές

Στον χορό των εκλογών οι μεγάλες περιφέρειες της Αττικής για τη ΝΔ - Τα φαβορί και οι διεκδικητές
O Πρωθυπουργός προσπαθεί να δώσει τα χρίσματα σε στελέχη που θα δώσουν την μάχη του σταυρού.

Μεγάλη κινητικότητα υποψηφίων και των ήδη βουλευτών υπάρχει στην Νέα Δημοκρατία καθώς καθώς πληθαίνουν οι φωνές για εκλογές το φθινόπωρο.
Γι’ αυτό, ήδη, από τώρα ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να δώσει τα χρίσματα σε στελέχη που θα δώσουν την μάχη του σταυρού.
Έτσι έγινε με τις κυρίες Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα είναι υποψήφια στην Α΄Πειραιώς, Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργό για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, στη Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργό Τουρισμού, στην Ανατολική Αττική και Σοφία Νικολάου, πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην Εύβοια.
Ωστόσο, στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι μεγάλο βαρόμετρο για την εκλογική νίκη θα παίξει η διαμόρφωση των ψηφοδελτίων σε κρίσιμες περιοχές, όπως τα μεγάλα αστικά κέντρα και το Λεκανοπέδιο όπου υπάρχει ο μεγάλος όγκος του πληθυσμού.

Κικίλιας πρώτος στην Α' Αθήνας

Στην Α’ Αθήνας, τα πράγματα λίγο πολύ είναι διαμορφωμένα. Η Α΄Αθηνών αριθμεί σήμερα έξι βουλευτές, καθώς ο Κων. Μπογδάνος βρίσκεται πλέον στα έδρανα των ανεξάρτητων. Από τους έξι νυν βουλευτές, δηλαδή τους κ.κ. Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη, Άγγελο Συρίγο, Νικήτα Κακλαμάνη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή, οι πέντε πρώτοι είναι σίγουρο ότι θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους.
Ο Κυριάκος Πιερακκάκης δεν θα κατέβει τελικά στην Α Αθηνών και θα μπει στο Επικρατείας, θα διατηρηθεί σε μία ειδική αποστολή κυβερνητικού εκπροσώπου να τρέχει στα ΜΜΕ προεκλογικά χωρίς το περιορισμό των εμφανίσεων. Άλλωστε, είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που ενδιαφερόταν αρχικά, επίσης δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Δυνατά θα διεκδικήσει θέση στην Βουλή και ο Θεόδωρος Φορτσάκης.

Νέο Επικρατείας θα φτιάξει το Μαξίμου

Στο ψηφόδελτιο Επικρατείας, πρώτος θα είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης και από και πέρα, το χάος. Όλα είναι ανοικτά πλέον για νέα πρόσωπα. Πολλές θέσεις θα αδειάσουν, ενώ ακόμα και ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν είναι σίγουρο ότι θα θελήσει να ξαναμπεί στην Βουλή μέσω Επικρατείας. Ο Πρωθυπουργός θα διαμορφώσει το Επικρατείας με πρόσωπα που θα παίξουν το ρόλο στην δεύτερη τετραετία, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Δύο παίχτες για τα Νότια: Δένδιας, Θεοδωρικάκος και μπαλαντέρ ο Χαρδαλιάς

Στο Νότιο Τομέα Αθηνών τα πράγματα θα δυσκολεύσουν για ορισμένους βουλευτές και πολιτευτές. Η περιφέρεια θα χάσει μία έδρα και αυτή θα πάει στο Επικρατείας. Πρωτιά διεκδικούν ο Νίκος Δένδιας αλλά και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ εάν τελικά τεθεί στο ψηφοδέλτιο, δυνατός παίχτης θα είναι και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος εάν ενεργοποιηθεί εξαρτάται από τις προθέσεις του Μαξίμου. Από εκεί και πέρα, στη δύσκολη αυτή περιφέρεια θα δώσουν εκ νέου οι Διονύσης Χατζηδάκης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Χάρης Θεοχάρης, Κώστας Κυρανάκης, Βασίλης Σπανακης, Γιάννης Καλλιάνος καθώς και οι κ. Σοφία Βούλτεψη και Άννα Καραμανλή με την τελευταία να υποχωρεί πολύ όπως και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ντέρμπι γοήτρου για τους αντιπροέδρους ο Βόρειος Τομέας

Στο Βόρειο Τομέα,  η πρωτιά θα παιχτεί ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κωστή Χατδηδάκη. Η Νίκη Κεραμέως, λόγω μεγάλης φθοράς στο τομέα της Παιδείας φαίνεται να μένει πιο πίσω αλλά με δυνάμεις. Ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζει ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης που ξεχωρίζει από τους Ρουσόπουλο-Κουμουτσάκου, ενώ η Ζωή Ράπτη έχει βοηθηθεί αρκετά που είναι υφυπουργός Ψυχικής Υγείας και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ. Η έλευση του Νίκου Παπαθανάση στην περιφέρεια είναι ένα ερωτηματικό. Δημοσκοπήσεις τον έφερναν χαμηλά παρά τη βοήθεια που ήθελε να του δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Είναι, όμως, ένα πρόσωπο φιλικό στον Πρωθυπουργό που και το Μαξίμου θέλει να προωθήσει.  Πολλοί από τους «μικρούς» της περιφέρειας θα φύγουν αφού το ψηφοδέλτιο είναι πολύ δυνατό.

Πρώτος και με διαφορά ο Χρυσοχοίδης στο Δυτικό Τομέα Αθηνών

Στον Δυτικό Τομέα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτο τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ξεκάθαρα. Και μετά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η κάθοδος της Μαρίας Συρεγγέλα δημιουργεί ανατροπές στο ψηφοδέλτιο αφού ως υφυπουργός Εργασίας για την Δημογραφική Πολιτική έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη θέση του Γιάννη Λοβέρδου. Βέβαια, και ο Γιάννης Λοβέρδος διατηρεί πολύ καλή επαφή με τον κόσμο των δυτικών συνοικιών αλλά η ΝΔ γενικά θα πέσει λόγω δυσαρέσκειας στην περιφέρεια αυτή, που θεωρείται λαϊκή. Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν θα κατέβει σε αυτή την περιφέρεια ο Πρωθυπουργός και αν θα κρατήσει την έδρα.

Μεγάλο ντέρμπι η Ανατολική Αττική

Στην Ανατολική Αττική αναμένεται να έχουμε μεγάλες μάχες. Φαβορί ο Μάκης Βορίδης, κραταιός υπουργός και μετά η Γεωργία Μαρτίνου λόγω ονόματος, όπου είχαν ακουστεί κάποιες φήμες ότι θέλει να επικεντρωθεί στην οικογένειά της και έτσι δεν θα κατέβει στις εκλογές. Ακόμα είναι ερωτηματικό τι θα κάνει. Ο Στέλιος Πέτσας αποκτάει σιγά σιγά δυναμική αλλά και η Σοφία Ζαχαράκη, αλλά μεγάλη βάση έχουν οι Βασίλης Οικονόμου (παίρνει από το ΠΑΣΟΚ) και ο Γιώργος Βλάχος (ο μόνος καραμανλικός υποψήφιος).

Μπαίνει δυναμικά ο Τσώκος στην Δυτική Αττική

Τέλος, στη Δυτική Αττική, τέλος, θα δώσουν ξανά τη μάχη του σταυρού οι Θανάσης Μπούρας, ο Βαγγέλης Λιάκος και ο Γιώργος Κώτσηρας, ενώ πολύ δυνατός παίχτης είναι ο Ανδρέας Τσώκος με μεγάλη στήριξη από την νεολαία και την ΟΝΝΕΔ.

Σ.Π.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης