Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βασίλης Σπανάκης (ΝΔ):«Βάζουμε γερές βάσεις για το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης» 

Βασίλης Σπανάκης (ΝΔ):«Βάζουμε γερές βάσεις για το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης» 
Ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι μεταρρυθμιστικό και διορθώνει στρεβλώσεις του παρελθόντος με κύρια χαρακτηριστικά τη στοχοθεσία, την αξιολόγηση και την ανταμοιβή

Στη Βουλή μίλησε σήμερα ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα». 
Ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι μεταρρυθμιστικό και διορθώνει στρεβλώσεις του παρελθόντος με κύρια χαρακτηριστικά τη στοχοθεσία, την αξιολόγηση και την ανταμοιβή. Στόχος του είναι η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόνισε επίσης ότι ο κρίσιμος παράγοντας που καθορίζει την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό. 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Άρθρο 28 του νομοσχεδίου για την αναστολή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς, κάτι που χαρακτήρισε δίκαιο, προσθέτοντας ότι πρέπει να εξεταστεί η αναδρομικότητα της διάταξης.  
Ο κ. Σπανάκης σημείωσε ότι μέσα σε τρία χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ψηφίσει 320 Νόμους, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφιστεί μέσα σε πέντε χρόνια 318 Νόμοι, κάτι που αποδεικνύει το πλούσιο και πολύπλευρο νομοθετικό έργο που έχει γίνει. 
Κλείνοντας, αναφέρθηκε σε αιτήματα Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως η μισθολογική εξίσωση των υπαλλήλων που τοποθετήθηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου κ.α.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης