Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Αντιμετωπίζουμε το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας με ψυχραιμία

Οικονόμου: Αντιμετωπίζουμε το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας με ψυχραιμία
Έχουμε αναβαθμίσει το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό μας αποτύπωμα είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
«Αποδομούμε τους ανιστόρητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς και δεν παρακολουθούμε τις προσωπικές αναφορές.
Η χώρα έχει αναβαθμίσει το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της αποτύπωμα, ενώ έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ.Οικονόμου.
Όπως είπε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βάσει στοιχείων και πραγματικών περιστατικών δημοσιοποιούν τις προκλητικές συμπεριφορές της Άγκυρας, αναδεικνύουν την τουρκική παραβατικότητα με τεκμήρια, και η διεθνής κοινότητα γνωρίζει το διεθνές δίκαιο με αποτέλεσμα να καταδικάζει την τακτική του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Το Λιμενικό σώζει ζωές

Ερωτηθείς για καταγγελίες περί κακομεταχείρισης μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «η Ελλάδα και το Λιμενικό Σώμα σώζουν ζωές, δεν κάνουν τις αθλιότητες για τις οποίες κατηγορούνται χωρίς να επιβεβαιώνονται από πουθενά».
Ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε ότι η ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας έχει εξετάσει διεξοδικά καταγγελίες, δεδομένα, ανθρώπους και μάρτυρες και κατέληξε πως καμία καταγγελία ή φήμη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
«Πρόκειται για μία ακραία συκοφαντία σε βάρος της χώρας και έπρεπε να είναι αυτονόητη η αντίδραση οποιουδήποτε παρακολουθούσε αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες.
Η Ελλάδα είναι ένα Κράτος Δικαίου.
Με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κούλογλου έχουμε προφανώς διαφορετική αντίληψη περί κράτους δικαίου.
Για εμάς δεν είναι εντάξει, όταν ακούγονται τέτοιες κατηγορίες σε βάρος της χώρας, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Για διαρροές

Αναφορικά με τις επισημάνσεις του υπουργού Αμύνης, Νίκου Παναγιωτοπούλου, για διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών για την άμυνα της χώρας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη σε όλους όσοι διαχειρίζονται ευαίσθητα θέματα για την άμυνα της χώρας».

Πρόωρες εκλογές

Σε ερώτηση για τυχόν πρόωρες εκλογές σε συνδυασμό με την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι «σε περίπου έναν χρόνο λήγει συνταγματικά η θητεία της παρούσας κυβέρνησης και οι υποψήφιοι πρέπει να δουλέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες».
«Το κυβερνητικό έργο δεν σταματά, προγραμματίζουμε τις προτεραιότητες για τις εκλογές του 2023» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης