Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκρίνιες υπουργών, βουλευτών για τον Α. Πατέλη - Οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις σε τράπεζες και γάμους ΛΟΑΤΚΙ+

Γκρίνιες υπουργών, βουλευτών για τον Α. Πατέλη - Οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις σε τράπεζες και γάμους ΛΟΑΤΚΙ+
Ουσιαστικά, ο σύμβουλος προσπέρασε τον υπουργό και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό

Μου λένε ότι η πρόσφατη παρέμβαση πέραν κάθε θεσμικότητας από τον οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη για το αίτημα 2 τραπεζών στο ΤΧΣ για τα μπόνους στελεχών, νεύριασε βασικό υπουργό της κυβέρνησης που θεωρεί ότι ο σύμβουλος ενήργησε ως υπουργός, δηλαδή προανήγγειλε τροποποίηση διάταξης μέσω τροπολογίας. Ουσιαστικά, ο σύμβουλος προσπέρασε τον υπουργό και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Και μάλιστα, παραπονέθηκε ο υπουργός στο Μαξίμου γι’ αυτή την παρέμβαση.
Δεν θα εξετάσουμε πολύ τα τετριμμένα. Δηλαδή, ο Αλέξης Πατέλης κατηγορεί 2 τράπεζες ότι κινήθηκαν πίσω από την πλάτη της κυβέρνησης ενώ δεν έχουν θεσμική υποχρέωση να το πράξουν. Θα εξετάσουμε, όμως, την επιλεκτική ευαισθησία του κ. Πατέλη να λέει «ότι ο κόσμος υποφέρει και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» αλλά δεν λέει κουβέντα για τους μισθούς και τα μπόνους στα golden boys σε ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ. Αλήθεια εκεί δεν υπάρχει καμία πρόνοια, καμία ευαισθησία κ. Πατέλη;

Μπήκε πάγος στο νομοσχέδιο για το γάμο ομοφυλόφιλων

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ενοχλεί η παρέμβαση Πατέλη. Πριν λίγο καιρό, είχε προαναγγείλει το γάμο των ομοφυλόφυλων ζευγαριών με νόμο αλλά και την ικανοποίηση για νόμου του αίτηματος τους να έχουν παιδιά. Ουσιαστικά, και πάλι είχε, προαναγγείλει νομοσχέδιο χωρίς να είναι ο αρμόδιος υπουργός, χώρια που δεν είναι καν υπουργός. Ο κ. Πατέλης έθεσε τη δική του ατζέντα αλλά εν τέλει στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός έβαλε πάγο σε αυτό το νομοσχέδιο καθώς θεωρεί – όπως και άλλα στελέχη- ότι η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει πολλά για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και ότι πρόσθετο θα ερεθίσει την παραδοσιακή βάση.
Εξάλλου, έρχονται και εκλογές και οι δεξιοί ψηφοφόροι δεν θα ήταν και πολύ ένθερμοι ενός τέτοιου νομοσχεδίου. Έτσι μπήκε πάγος στις βλέψεις του κ. Πατέλη.  Αλλά και σε αυτή την παρέμβαση, αρμόδια υπουργικά στελέχη βρέθηκαν εκτεθειμένα και δυσαρεστημένα για τον τρόπο που κινείται ο Αλέξης Πατέλης. Και όχι μόνο. Βουλευτές ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό, στις τακτικές συναντήσεις που έχουν με τον Πρωθυπουργό, να συστήσει αυτοσυγκράτηση στον κ. Πατέλη διότι αυτές οι ανακοινώσεις προκαλούν θέμα και στους βουλευτές που έρχονται σε επαφή με κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης