Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ - Μεϊμαράκης: Τολμήστε τη σύγκριση γιατί είστε οι καλύτεροι- Τι ανέφεραν Μπρατάκος και Κονταδάκης

Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ - Μεϊμαράκης: Τολμήστε τη σύγκριση γιατί είστε οι καλύτεροι- Τι ανέφεραν Μπρατάκος και Κονταδάκης
Δεύτερη ημέρα του 13ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

«Τέτοιες ημέρες γινόμαστε όλοι νέοι, θυμόμαστε τα νιάτα μας ξανά και τους αγώνες που κάναμε στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία για την παράταξη και την πατρίδα μας», τόνισε στην ομιλία του στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Β. Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι οι νέοι της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι βρίσκονται πάντα στην πρωτοπορία των εξελίξεων με τις παρεμβάσεις τους, τις πρωτοβουλίες τους και τη συνεχή δράση τους.
Όπως είπε, «η ΟΝΝΕΔ είναι η ψυχή και η καρδιά της παράταξης. Της παράταξης των δικαιωμένων ιστορικά επιλογών. Δύναμη πρωτοπορίας, εγγύηση εμπιστοσύνης κυψέλη ιδεών, γνώσης και γόνιμου διαλόγου, η νεολαία που δεν συμβιβάζεται, αλλά διεκδικεί».
«Θυμάμαι και αναπολώ με συγκίνηση τα χρόνια που βρισκόμουν στη θέση σας. Χρόνια σκληρά και δύσκολα, αλλά χρόνια όμορφα γεμάτα δράση και αγωνιστικότητα, χρόνια που ανέδειξαν και στέριωσαν φιλίες και σχέσεις ακατάλυτες, χρόνια δικαίωσης των προσπαθειών μας για μια μεγάλη και ισχυρή παράταξη, για δυνατή και περήφανη πατρίδα», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε ότι το σύνθημα της ΟΝΝΕΔ «Ελλάδα 2030» είναι άνοιγμα σε ολόκληρη την κοινωνία.
«Είναι η ισχυρή σας απόφαση να βγείτε ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο τολμηρά και να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θα φέρουν και πάλι την ελπίδα στους νέους και θα τους δώσουν το κίνητρο για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Τολμήστε τη σύγκριση γιατί είστε οι καλύτεροι και απαντήστε με επιχειρήματα αναλαμβάνοντας δράσεις για την ανάδειξη και την προβολή της αλήθειας», συμπλήρωσε.
Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους νέους της ΝΔ να απαντήσουν στις προκλήσεις της εποχής «όπως πάντα, με την υπευθυνότητα που σας χαρακτηρίζει, αλλά και τις φρέσκιες ιδέες που φέρνουν τα νιάτα», και κατέληξε δηλώνοντας περήφανος για τη νέα γενιά της Νέας Δημοκρατίας, «είμαι περήφανος γιατί η ΟΝΝΕΔ σε κάθε συνέδριο γίνεται ακόμα πιο μεγάλη, ακόμα πιο δυναμική ακόμη πιο παραγωγική».

Μπρατάκος: Να εφαρμόσουμε πολιτικές που εστιάζουν στο μέλλον

«Οι νέοι είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από όλες τις προηγούμενες γενιές. Είμαστε, λοιπόν, εμείς που οφείλουμε να σας ακούμε. Με προσοχή. Να σας ακούμε, για να διορθώνουμε την πορεία μας. Και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες, που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γ. Μπρατάκος, μιλώντας στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Ευχήθηκε «να αποτελέσει το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ένα βήμα για την ανάδειξη νέων στελεχών, που θα μπορέσουν να εκφράσουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς - αλλά και τις προσδοκίες, τα όνειρα και τα θέλω της νέας γενιάς της Ελλάδας».
bratakos_1.JPG
Υπογράμμισε ότι οι σημερινοί νέοι με ευθύνη και της δικής του γενιάς και εκείνων που προηγήθηκαν, μεγάλωσαν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων και γι’ αυτό, όπως είπε, «δυσκολεύομαι - για λογαριασμό της γενιάς μου - να σας κοιτάξω στα μάτια».
Όπως είπε, «βιώσατε τις συνέπειες της χρεοκοπίας του κράτους. Της κατάρρευσης του μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Της βίαιης υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Βιώσατε μια βαθιά κρίση αξιών. Μεγαλώσατε σε ένα περιβάλλον απαξίωσης των θεσμών. Σε ένα περιβάλλον, όπου οι ακρότητες και η βία πήραν τη θέση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, του διαλόγου και των επιχειρημάτων. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν καταφέραμε να σας εμπνεύσουμε το αίσθημα της υπερηφάνειας. Δεν καταφέραμε, ως χώρα, να ξεχωρίσουμε σε κάτι. Αντιθέτως, βρεθήκαμε να είμαστε σε πολλούς τομείς τελευταίοι. Ακόμα και παράδειγμα προς αποφυγή. Αυτή η Ελλάδα μας πλήγωσε όλους».
Συνέχισε λέγοντας πως «θέλω να πιστεύω ότι τα παθήματα μας έγιναν μαθήματα. Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι ο λαϊκισμός οδήγησε πάντα αυτή τη χώρα σε αδιέξοδο. Δεν πάμε πουθενά, χτίζοντας ένα κράτος που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις και στην ισοπέδωση, αντί για την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα. Δεν πάμε πουθενά, χτίζοντας μια δημόσια παιδεία που στηρίζεται στην ήσσονα προσπάθεια. Αντί να εστιάζει στην άμιλλα, στην κριτική σκέψη, στην εξωστρέφεια, στην ποιότητα μέσω της διαρκούς αξιολόγησης. Στη δημιουργία και την αξιοποίηση της γνώσης, μέσω της έρευνας και της καινοτομίας».
Ο κ. Μπρατάκος ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε πως πρέπει «να μάθουμε από τα λάθη μας και να εφαρμόσουμε πολιτικές που εστιάζουν στο μέλλον και να ξεκολλήσουμε από το αποτυχημένο παρελθόν».
«Η ΝΔ είναι η Παράταξη που από την ίδρυσή της λειτουργεί με πυξίδα το μέλλον του τόπου», κατέληξε.

Κονταδάκης: Η πολιτικοποίηση των νέων δημιουργεί ενεργούς πολίτες

Από την πλευρά του, ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στ. Κονταδάκης, κάλεσε τους ΟΝΝΕΔιτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αυξηθεί η συμμετοχή των νέων στην πολιτική.
Όπως είπε, «μέσα από την πολιτικοποίηση των νέων έχουμε μια πιο οργανική ένταξη τους στην κοινωνία, δημιουργούμε ενεργούς πολίτες που βιώνουν και συμβάλλουν συμμετοχικά στην εξέλιξη μιας κοινωνίας».
Ο ίδιος εξήρε το έργο της ΟΝΝΕΔ σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και ανέφερε πως «είμαστε περήφανοι για τις νέες και τους νέους της ΝΔ που συνεισφέρουν με γόνιμη συμμετοχή στην πολιτική».
Πρόσθεσε ότι η ΝΔ πιστεύει στους νέους, τους αγκαλιάζει και αγωνίζεται για να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον εργασιακό, επιστημονικό, και κοινωνικό χώρο.
Κατέληξε καλώντας τους νέους και τις νέες της ΟΝΝΕΔ να αμφισβητούν, να ασκούν κριτική και να διεκδικούν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης