Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Πετύχαμε διεθνή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας – Απαντάμε με ψυχραιμία

Οικονόμου: Πετύχαμε διεθνή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας – Απαντάμε με ψυχραιμία
Έχουμε ισχυρούς συμμάχους και ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα είπε ο κ. Οικονόμου

Τη θέση πως η Ελλάδα πέτυχε τη διεθνή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
«Η χώρα απαντά με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στην τουρκική προκλητικότητα, έχουμε ισχυρούς συμμάχους, ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα και το δίκαιο με το μέρος μας.
Το αποτέλεσμα την παρέμβασης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες ήταν να έχουμε σειρά δηλώσεων σαφούς αποδοκιμασίας της τουρκικής προκλητικότητας» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου, κάνοντας αναφορά στη δήλωση Μακρόν, αλλά και στη δήλωση από το Βερολίνο.
Όπως είπε, μετά την πολιτική των ίσων αποστάσεων, είχαμε για πρώτη φορά από το Βερολίνο μια σαφή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.
«Έχουμε ενισχύσει το αποτύπωμα της χώρας με συμφωνίες με μεγάλες δυνάμεις, με την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης και την αποδοχή απόψεων Μητσοτάκη στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος σχετικά με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, τόνισε πως «ό,τι πάει στην Ουκρανία, πρώτα θα αντικατασταθεί και μετά θα πάει στην Ουκρανία. Δεν αποδυναμώνουμε τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας.

Ακρίβεια

Σχετικά με την ακρίβεια στην αγορά και τα σενάρια περί μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα ο κ.Οικονόμου είπε ότι «παρακολουθούμε τις τιμές, κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες» και σημείωσε ότι «πάντα με τήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας θα αξιοποιείται κάθε δυνατότητα για την στήριξη των πολιτών».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στη βενζίνης, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι για ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης