Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σκέψη, προγραμματισμό και δράση οι προϋποθέσεις για νίκη στις επόμενες εκλογές

Τζανακόπουλος στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σκέψη, προγραμματισμό και δράση οι προϋποθέσεις για νίκη στις επόμενες εκλογές
"Περισσότερη πολιτική, σκέψη και προγραμματισμό" χαρακτηρίζουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη νέα γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα, ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος 

"Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη πολιτική και λίγο λιγότερη ίντριγκα, σκέψη προγραμματισμό και δράση, είναι οι προϋποθέσεις για την νίκη μας στις επόμενες εκλογές", τόνισε κατά την την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο απερχόμενος γραμματέας, Δ.Τζανακόπουλος.
Όπως ανέφερε, η εκλογή της 15ης Μαίου αποτέλεσε το επιστέγασμα ενός κύκλου που άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα με βαθιές κοινωνικές ρίζες και "η διαδικασία και η μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 15ης Μαίου, ήταν ένα μήνυμα που δεν είχε μόνο αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη",
Όπως εξήγησε, "ήταν ένα μήνυμα και προς εμάς με την έννοια ότι η πολιτική διαδικασία είναι ζωντανή παρά την κρίση αντιπροσώπευσης και της κρίσης του κομματικού φαινομένου. Πετύχαμε ένα σημαντικό πολιτικό αποτέλεσμα που δημιουργεί ευθύνες για το αύριο".
Κάνοντας αναφορά στα επόμενα βήματα του κόμματος, ο κ.Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι "χρειαζόμαστε μία μαζική οργάνωση νεολαίας", θα πρέπει να αυξηθεί η δύναμη του κόμματος στο εργατικό κίνημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και "πρέπει να βγούμε μπροστά πιο μαχητικοί και αγωνιστικοί, αλλά και πιο ενωμένοι, γιατί πολλές φορές οι κομματικές αντιπαραθέσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν αντιστοιχούν στις κοινωνικές αναζητήσεις".
Πρόσθεσε πως "έχουμε μπροστά μία πολλαπλή κρίση και αυτές οι κρίσεις σοβούν στην χώρα μας με πρωτοφανή ένταση λόγω της εμμονικής και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη πολιτική και λίγο λιγότερη ίντριγκα, σκέψη προγραμματισμό και δράση, είναι οι προϋποθέσεις για την νίκη μας στις επόμενες εκλογές".
Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος στήριξε τη πρόταση για γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος, σημειώνοντας ότι αυτά τα στοιχεία "περισσότερη πολιτική, σκέψη και προγραμματισμό" χαρακτηρίζουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.
"Δεν στηρίζω απλώς την πρόταση αλλά είμαι και ενθουσιασμένος, είναι πρόταση προοδευτική αριστερή και φεμινιστική", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης