Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τριαντόπουλος: Απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με σχέδιο, συνέπεια και απτά αποτελέσματα

Τριαντόπουλος: Απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με σχέδιο, συνέπεια και απτά αποτελέσματα

Στην ανάγκη προσαρμογής στα νέα και πιεστικά δεδομένα που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση, αναφέρθηκε ο Χρ. Τριαντόπουλος

«Απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις που έχουν προκύψει μέχρι τώρα, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται με σχέδιο, συνέπεια και με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία», τόνισε από την Αιτωλοακαρνανία, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος.
Ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφθηκε την Παρασκευή 27/5 την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Δήμαρχο Αγρινίου, ενώ, επίσης, συνομίλησε με πολίτες και παραγωγούς περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές τον περασμένο χειμώνα.
Επιπλέον, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό παρευρέθη, μετά από πρόσκληση, στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου - Σιδήρου στο Αγρίνιο.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη προσαρμογής στα νέα και πιεστικά δεδομένα που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση, καθώς και στη στρατηγική και τα βήματα που έχει ακολουθήσει η Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Επεσήμανε τις προοπτικές του κλάδου στο πλαίσιο της κατεύθυνσης για την οικοδόμηση μίας βιώσιμης και κυκλικής οικονομίας, ενώ σημείωσε πως απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις που έχουν προκύψει μέχρι τώρα, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται με σχέδιο, συνέπεια και με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία.

Οι επισκέψεις και τα έργα

Αρχικά, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό επισκέφθηκε τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και το Δημαρχείο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Λύρο, παρουσία και του Βουλευτή, Κωνσταντίνου Καραγκούνη, με αντικείμενο την πορεία αποκατάστασης των περιοχών του Δήμου που υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.
Προς αυτή την κατεύθυνση, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία την τελευταία περίοδο, χορηγήθηκε -μεταξύ άλλων- έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ, δρομολογείται με γρήγορες διαδικασίες η κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Εύηνο, λαμβάνοντας παράλληλα μέριμνα για την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, χρηματοδοτήθηκε -παράλληλα με έκτακτους χρηματοδοτικούς πόρους- η Περιφέρεια για την αποκατάσταση αντιπλημμυρικών υποδομών και δικτύων του ΤΟΕΒ Λεσινίου με πόρους ύψους 6,7 εκατ. ευρώ, ενώ την αμέσως επόμενη περίοδο, σε ένα πλαίσιο στενής και γόνιμης συνεργασίας με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και σε συνέχεια ωρίμανσης του σχετικού σχεδιασμού, εντάσσονται νέα έργα αποκατάστασης και βελτίωσης υποδομών και δικτύων σε όλο το εύρος της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Στη συνέχεια, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας, περιοχή η οποία επλήγη από πλημμυρικά φαινόμενα τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς και το χωριό Πεντάλοφο, όπου συνομίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναλύθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών υποδομών και δικτύων στην περιοχή του ΤΟΕΒ Λεσινίου από την Περιφέρεια, με χρηματοδότηση ύψους 6,7 εκατ. ευρώ από την Κυβέρνηση, η δρομολόγηση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι περαιτέρω ανάγκες που έχουν προκύψει στους κτηνοτρόφους της περιοχής από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, καθώς και τα περαιτέρω δομικά ζητήματα που υπάρχουν σε υποδομές και δίκτυα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και μελέτης.
Συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε τον Δήμο Αγρινίου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Γ. Παπαναστασίου, συζητώντας μεταξύ άλλων για την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη της περιοχής για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα μετά από τα διαδοχικά ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη περίοδο, μετά από την ωρίμανση του σχετικού σχεδιασμού και σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης