Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προσυνέδριο ΟΝΝΕΔ στα Ιωάννινα – Αυγενάκης: Η χώρα μας άνοιξε μια νέα, χρυσή σελίδα στο κεφάλαιο του αθλητισμού

Προσυνέδριο ΟΝΝΕΔ στα Ιωάννινα – Αυγενάκης: Η χώρα μας άνοιξε μια νέα, χρυσή σελίδα στο κεφάλαιο του αθλητισμού
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της εξωστρέφειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, με τη διεκδίκηση και υλοποίηση εμβληματικών αθλητικών διοργανώσεων

«Ο αθλητισμός ως μοχλός ανάπτυξης εθνικής οικονομίας και εθελοντικής συνείδησης» ήταν το θέμα προσυνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στα Ιωάννινα , μια εβδομάδα πριν το 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο θα λάβει χώρα στις 3-5 Ιουνίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Κεντρικοί ομιλητές στα Ιωάννινα ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης και ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Π. Μαρινάκης.
Χαιρετισμό απεύθυναν οι βουλευτές Στ. Καλογιάννης και Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Λ. Σταμάτη, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ Π. Κρυσταλλίδου και ο Γραμματέας Οργανωτικού ΟΝΝΕΔ Ορφ. Γεωργίου. Παρών στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Νεόφυτος Καλαϊτζίδης, ήταν και ο Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ Στ. Κονταδάκης.
Μια ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού και πέντε νέους αθλητές. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» Γ. Τσίλης, ο Πρωταθλητής Στίβου 1.500 μέτρων και Αναπληρωτής Υπεύθυνος Εθελοντισμού ΟΝΝΕΔ Χρ. Παπούλιας, η αθλήτρια Πετοσφαίρισης («ΠΑΣ Γιάννινα») Στ. Στεφάνου, η πρώην αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών και Καθηγήτρια Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Στ. Παππά και ο εθελοντής σε αθλητικές διοργανώσεις Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης Β. Γιαννούλης.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της εξωστρέφειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, με τη διεκδίκηση και υλοποίηση εμβληματικών αθλητικών διοργανώσεων, όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος, που τερμάτισε και στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ στάθηκε στα τεράστια οφέλη που αποφέρει στην αναβάθμιση του αθλητικού προϊόντος η σύμπραξη Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα. Στάθηκε ιδιαιτέρως στον τομέα της αξίας του εθελοντισμού στις αθλητικές διοργανώσεις, που είχε γνωρίσει στασιμότητα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό και οι νέοι άνθρωποι, εκτός από την αθλητική δραστηριότητα, να έρθουν πιο κοντά στον εθελοντισμό και να “αγκαλιάσουν” το Εθνικό Δίκτυο Αθλητικού Εθελοντισμού, που συστάθηκε πρόσφατα με νόμο από το Υφυπουργείο για να δώσει στον εθελοντή την αναγνώριση και τον σεβασμό, που του αρμόζει.
Σε ό,τι αφορά τους νέους αθλητές, ο Υφυπουργός μίλησε για τη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων απευθείας από την Πολιτεία, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ στον ελληνικό αθλητισμό, αναφέρθηκε στον ειλικρινή διάλογο, που άνοιξε το Υφυπουργείο με όλη την αθλητική οικογένεια και τη διάδοση λιγότερο προβεβλημένων αθλημάτων, αλλά και τη διαφάνεια που μπαίνει με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο αθλητικό οικοδόμημα, με τη σύσταση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων.
«Η χώρα μας άνοιξε μια νέα, χρυσή σελίδα στο κεφάλαιο του αθλητισμού, της εξωστρέφειας του αθλητισμού με σημαντικά θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στον τομέα του αγωνιστικού αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού, όχι μόνο στην ευζωία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και στον τομέα της διεθνούς προβολής της χώρας μας και της οικονομικής ανάπτυξης. Μπορούμε όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις και να πετύχουμε ώστε να αποκτήσει ο ελληνικός αθλητισμός ένα κύρος αντάξιο της βαριάς του κληρονομιάς», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Μαρινάκης: Χρειαζόμαστε λιγότερη υποκρισία από πολλούς και περισσότερη ευθύνη

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και Προέδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, ευχαρίστησε ξεχωριστά το κάθε μέλος του ΕΓ της ΟΝΝΕΔ, τον κάθε πρόεδρο ΝΕ και Τοπικών, τους Υπευθύνους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε όλη την Ελλάδα.
«Θα δανειστώ μια φράση του κ. Κονταδάκη, «Ιστορία και νίκες γράφουν οι ομάδες». Αυτό είναι και μια από τις βασικές κατευθύνσεις που μας έδωσε από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ούτε θα καταργηθεί ποτέ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ούτε πρόκειται ποτέ να τελειώσει αυτό που κάνει. Και θα συνεχιστεί η δράση της και μάλιστα πιο έντονα. Σήμερα εδώ όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε ένα στοίχημα, ότι θα την πάμε ακόμα ψηλότερα, ότι θα την κάνουμε πιο δημιουργική και ακόμα πιο νικηφόρα. Δεν έχει καμία σχέση αυτό που εξαγγέλθηκε από την Υπουργό με αυτό που βγήκε προς τα έξω. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενοχλεί, γιατί είναι η δύναμη που κρατάει τα Πανεπιστήμια όρθια, καθαρά και ανοιχτά. Και είναι το τελευταίο και πιο ισχυρό ανάχωμα στον παραλογισμό όλων των δήθεν προοδευτικών δυνάμεων και θα παραμείνει έτσι. Το μόνο που θα τελειώσει και θα τελειώσει με την ψήφο των πολιτών, τους νόμους της Κυβέρνησης και τις νίκες μας στα Πανεπιστήμια είναι οι καταλήψεις, οι παράνομες πράξεις, τα στέκια, οι συμμορίες που δρουν μέσα στα Πανεπιστήμια. Κάθε φορά που θα θέλουν να χτίζουν γιάφκες, θα χτίζουμε βιβλιοθήκες. Αυτή είναι η διαφορά μας, η ιστορία μας και το μέλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε».
Πρόσθεσε ότι «αθλητισμός δεν είναι πρωταθλητισμός» και πως «η αλήθεια είναι πως χάθηκαν πολλές ευκαιρίες. Καλλιεργήθηκε μια νοοτροπία ότι η γυμναστική ήταν το διάλειμμα, ανάμεσα στα υπόλοιπα μαθήματα», ενώ σημείωσε πως «οι εγκαταστάσεις είναι ακόμα ένα καίριο ζήτημα που μας το έθιξαν και οι πρωταθλητές που συναντήσαμε τότε και είδα με χαρά στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο ΟΑΚΑ τη δημιουργία ενός νέου ταρτάν- κι αυτό σημαίνει ότι γίνεται δουλειά και δουλειά που πολλές φορές δεν ακούγεται δυνατά».
Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της βίας, ανέφερε πως «χρειαζόμαστε λιγότερη υποκρισία από πολλούς και περισσότερη ευθύνη. Η προηγούμενη Κυβέρνηση άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα υπέρ των δραστών είτε μιλάμε για ειδεχθή εγκλήματα, είτε για μικρότερης ποινικής απαξίας. Άρα πριν απ’ όλα ας μην μιλούν εκείνοι που δημιούργησαν ένα κλίμα ατιμωρησίας. Δεν πρέπει όμως να θυμόμαστε τη βία μόνο όταν υπάρχουν περιστατικά όπως αυτό με τον Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Να τα θυμόμαστε και να τα αντιμετωπίζουμε σε ουδέτερο χρόνο και όχι σε κάθε περιστατικό που είναι ακόμα πιο σοκαριστικό, ακόμα πιο βίαιο, και είναι θέμα παιδείας πάνω απ’ όλα. Γιατί σε όση επαγρύπνηση και να βρίσκεται το κράτος αν εμείς δεν απομονώσουμε αυτές τις νοοτροπίες δεν θα προχωρήσουμε μπροστά. Για να μην είναι αργά και για να καταλάβουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν παντού».
Τέλος, σημείωσε ότι «ο εθελοντισμός είναι κομμάτι του αθλητισμού και το αντίστροφο. Είμαστε λοιπόν πολύ περήφανοι και στην ΟΝΝΕΔ και στην Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μαζί με την Πίστη τρέξαμε μια ιερή καμπάνια για την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μιλήσαμε για τη δωρεά οργάνων, διοργανώσαμε μια αιμοδοσία κάθε έξι μήνες, σε όλη την Ελλάδα κάναμε φίλους μέσα από τις επισκέψεις μας όπως η κ. Μαίρη στη ΦΛΟΓΑ. Γίναμε μέσα από αυτά καλύτεροι άνθρωποι. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα στη γενιά μας είναι η δυσπιστία: «γιατί να ασχοληθώ; Ποιος ο λόγος;». Ο ένας λόγος είναι να δείξουμε τα πρότυπα και να πορευτούμε μαζί τους. Ο άλλος λόγος είναι ότι η πολιτική ενασχόληση είναι πιο ευρεία σε σχέση με αυτό που νομίζουν πολλοί. Μέσα από αυτό το ταξίδι, γινόμαστε κομμάτι μιας αλλαγής και βοηθάμε στη βελτίωση της καθημερινότητας κάποιων ανθρώπων. Γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι».
«Λύση δεν είναι να καθόμαστε στον καναπέ μας και να κατηγορούμε τα πάντα, αλλά να συμμετέχουμε να βοηθάμε και να κάνουμε καλύτερη τη χώρα. Αυτό είναι και το όραμα του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης