Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας και Βαρβιτσιώτης για τα 43 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ.

Δένδιας και Βαρβιτσιώτης για τα 43 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ.
«Επρόκειτο για κορυφαία στρατηγική επιλογή. Είχε ως αποτέλεσμα, πέραν της συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, τη γεωπολιτική της θωράκιση και την κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων», τονίζει ο Ν.  Δένδιας

Πέρασαν «43 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Ένταξης της Ελλάδας στην τότε Ε.Ο.Κ. Χάρη στις ενέργειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ελλάδα έγινε το 10ο μόλις μέλος της Ενωμένης Ευρώπης», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.
«Συμμετέχει έκτοτε στο μεγαλύτερο εγχείρημα συνεργασίας κρατών στην ιστορία της ανθρωπότητας», προσθέτει.
«Επρόκειτο για κορυφαία στρατηγική επιλογή. Είχε ως αποτέλεσμα, πέραν της συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, τη γεωπολιτική της θωράκιση και την κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων», καταλήγει ο κ. Δένδιας.

δ1.JPG

Μήνυμα Βαρβιτσιώτη

«Στις 28 Μαΐου 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βάζει την Ελλάδα στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια και καθορίζει την ευρωπαϊκή μοίρα της χώρας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.
«Σήμερα, 43 χρόνια μετά την υπογραφή της ένταξης, η Ελλάδα ως ισχυρός εταίρος συμμετέχει ενεργά και συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις», προσθέτει.

var_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης