Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στη Ρόδο με Στυλιανίδη: Η κλιματική κρίση είναι εδώ

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στη Ρόδο με Στυλιανίδη: Η κλιματική κρίση είναι εδώ
«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατό καλύτερα», τόνισε ο Χρ. Στυλιανίδης

«Η Ρόδος είναι role model στο ζήτημα της συνεργασίας των τοπικών δυνάμεων» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο νησί για την προστασία των δασικών περιοχών και για την ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου και ο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλ. Ράπανος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντ. Καμπουράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ Μ. Κόνσολας, Μ. Ιατρίδη και Ιω. Παππάς, ο δήμαρχος Σύμης Λ. Παπακαλοδούκας, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της αυτοδιοίκησης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η πρόληψη και η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον βαθμό ετοιμότητας που υπάρχει στο νησί της Ρόδου και αναφέρθηκε αναλυτικά στους σχεδιασμούς που έχουν γίνει και στην υλοποίηση τους , έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές.
«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατό καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, σημειώνοντας πως η σύσκεψη αυτή, όπως και οι άλλες που έχουν γίνει σε διάφορες περιοχές της χώρας, αποτελούν μέρος αυτής της προετοιμασίας.
Περαιτέρω, αναφερόμενος στους σχεδιασμούς για καθαρισμούς των δασών, την ενίσχυση της χώρας με εναέρια μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την ίδρυση σώματος «δασοκομάντο», ο υπουργός υπογράμμισε ότι είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας και πως για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια αυτή απαιτείται η συναίνεση και η συνεργασία όλων.
Από την πλευρά του, την ικανοποίηση του για την συνεργασία και τις προσπάθειες που γίνονται εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, σημειώνοντας πως «είμαστε ήδη μέσα σε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο και σε αυτό και η Πολιτική Προστασία έχει παίξει σημαντικό ρόλο, αφού η διαχείριση της πανδημίας κατά το 2020 και 2021 μας έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσουμε εμπιστοσύνη. Οι προκλήσεις, είναι δοκιμασίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και εμείς αυτό το κάνουμε με αποφασιστικότητα».
Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντ. Καμπουράκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η ευθύνη και η πρόκληση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της διαφύλαξης του δασικού οικοσυστήματός μας, μας βρίσκει όλους μαζί ενωμένους και ευθυγραμμισμένους προς τον κοινό στόχο. Ο Δήμος Ρόδου με όλο τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει κάθε πρωτοβουλία πρόληψης και να δώσει τη μάχη για την αποτροπή και την αποτελεσματική αντιμετώπιση, συμβάντων που τυχόν εκδηλωθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->