Πολιτική

Αποκάλυψη Σταύρου Θεοδωράκη: Ο Τσίπρας πίστευε ότι ο Putin θα μας δώσει χρήματα - Όταν του μίλησε, γύρισε μουδιασμένος

Αποκάλυψη Σταύρου Θεοδωράκη: Ο Τσίπρας πίστευε ότι ο Putin θα μας δώσει χρήματα - Όταν του μίλησε, γύρισε μουδιασμένος
«Έτσι χαθήκανε από τον αέρα τα δισεκατομμύρια που θα μας έσωζαν και κατέρρευσε όλη αυτή η φημολογία που υπήρχε στο Αριστερό στρατόπεδο για λύση για την Ελλάδα με φθηνό χρήμα, για δανεικά χωρίς γυρισμό» ο πρώην επικεφαλής στο Ποτάμι

Άγνωστες πτυχές της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο πρώην επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που είχε διοργανώσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015, ήταν αποκαλυπτικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν υπήρχε εκείνη την εποχή η πεποίθηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ρωσία μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά στην εκπομπή "Στο Κέντρο", ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε:
"Αν σου πω ναι θα ξαφνιαστείς; Είμαστε στην επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα, στην ιστορική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που πρέπει να πούμε ουσιαστικά ναι ή όχι στην Ευρώπη. Εμείς έπρεπε να ερμηνεύσουμε αν το "όχι" του ελληνικού λαού ήταν "άντε γεια" ή είναι "ναι".
Τελικά υπογράψαμε ότι είναι "ναι". Υπάρχει μια σκηνή που μαρτυρά το μαρτύριο της Αριστεράς σε σχέση με την ψεύτικη προσδοκία με τον Putin".

Το... κόκκινο τηλέφωνο, ο Λαφαζάνης... και ο Putin

Και συνέχισε: "Στην συνάντηση ήρθε η πληροφορία ότι έρχεται ο κ. Λαφαζάνης με ένα διαφορετικό κόκκινο τηλέφωνο, που θα συνδέσει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Putin. Μετά από μία διακοπή, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε με μία απογοήτευση στο πρόσωπό του και μας είπε ΄Ναι, συνομίλησα με τον πρόεδρο Putin'.
Ήταν κρίσιμες οι στιγμές και ήταν ειλικρινής και μας ενημέρωσε ότι ο Putin δυστυχώς δεν μπορεί να μας βοηθήσει, αλλά αν θέλουμε μπορεί να μιλήσει για εμάς θετικά στην κα Μέρκελ.
Έτσι χαθήκανε από τον αέρα τα δισεκατομμύρια που θα μας έσωζαν και κατέρρευσε όλη αυτή η φημολογία που υπήρχε στο Αριστερό στρατόπεδο για λύση για την Ελλάδα με φθηνό χρήμα, για δανεικά χωρίς γυρισμό".


Για τον Σαμαρά

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε και τα όσα είχε πει από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ΝΔ είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να γίνει Ποτάμι.
"Νομίζω ότι τον κ. Σαμαρά πρέπει να τον προβληματίσει ότι ένας κόσμος στην ευρύτερη κεντροδεξιά έχει ως σημείο αναφοράς το "Ποτάμι", αλλά δεν θα βρεις πολλούς που να έχουν σαν σημείο αναφοράς την "Πολιτική Άνοιξη", το κόμμα που αυτός ίδρυσε. Υπάρχουν πολλοί λαϊκιστές της δεξιάς και της αριστεράς που θυμούνται να επιτίθενται στο "Ποτάμι". Ο κ. Καμμένος, όταν έβριζε το "Ποτάμι" είχε ένα γερό χειροκρότημα από μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαϊκισμός εχθρεύεται το "Ποτάμι".


Για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Μιλώντας τέλος για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο καθώς και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε εγχώριο επίπεδο αλλά και στην Τουρκία, δήλωσε:
"Ήταν μια καλοδουλεμένη ομιλία. Σωστά δεν έμεινε μόνο στη σύγκρουσή μας με την Τουρκία. Οι αναφορές στην ισότητα, στην γυναίκα, στο κοινό μας μέλλον, σε αυτά που υπερασπιζόμαστε οι Αμερικανοί και οι Έλληνες, νομίζω ήταν μια σοφή επιλογή από το επιτελείο του πρωθυπουργού. Και γι' αυτό απέσπασε το χειροκρότημα από τους εκπροσώπους του αμερικανικού λαού".
"Δεν πρέπει να είμαστε πάντα το γκρινιάρικο παιδί που πηγαίνουμε και λέμε, ο άλλος δίπλα μας πειράζει. Δεν είναι σοβαρή πολιτική αυτή.
Δεν μπορούμε να είμαστε οι γκρινιάρηδες της διεθνούς πολιτικής. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα με την Τουρκία και πρέπει να επισημαίνονται, αλλά με έναν τρόπο που δεν θα μας απομονώνει. Αν συνέχεια φωνάζεις για τον λύκο που έρχεται να φάει τα πρόβατα, υπάρχει ο κίνδυνος, από ένα σημείο και μετά, να μην σε ακούν."

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης