Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμή Μητσοτάκη για Τουρκία: Δεν είναι η σωστή στιγμή για παζάρια - Η Ελλάδα, ανοιχτή για... business

Αιχμή Μητσοτάκη για Τουρκία: Δεν είναι η σωστή στιγμή για παζάρια - Η Ελλάδα, ανοιχτή για... business

O πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι σταθερός εταίρος για τις ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα
Αιχμές κατά της Τουρκίας για το... παζάρι όσον αφορά την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, εκτόξευσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ΜSNBC.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις ενστάσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το ερώτημα αυτό θα πρέπει να τεθεί στον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.
Ωστόσο, τόνισε πως στο τέλος της ημέρας δεν αναμένει κάποια «σοβαρή ένσταση».
«Δεν είναι η σωστή χρονική στιγμή για να παζαρεύουμε για άλλα θέματα» είπε ο πρωθυπουργός.


Οι κυρώσεις στη Ρωσία

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αντίδραση της ΕΕ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εφιστώντας την προσοχή για τις κυρώσεις στην ενέργεια.
Όπως εξήγησε, η Ευρώπη δεν πρέπει να «αυτοπυροβοληθεί» με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, επίσης, για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη και πώς θα μπορούσε η Ελλάδα αλλά και η Ε.Ε. να καθίσουν ξανά στο τραπέζι με τη Ρωσία και τον πρόεδρο, Vladimir Putin, εφόσον αυτός είναι στην εξουσία.
«Πρώτα πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και οπλισμό στις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα είναι ανοιχτή για... business

Τέλος, ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέο κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Όπως είπε, η οικονομία έχει επανακάμψει και η χώρα αντιμετώπισε την κρίση του κορωνοϊού καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Η Ελλάδα είναι ανοιχτή για business» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε πως για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένας σταθερός εταίρος σε μια δύσκολη περιοχή του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης