Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pelosi (ΗΠΑ): Δεσμευόμαστε για την ασφάλεια της Ελλάδας, που είναι πολύτιμος εταίρος στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων

Pelosi (ΗΠΑ): Δεσμευόμαστε για την ασφάλεια της Ελλάδας, που είναι πολύτιμος εταίρος στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων
"Η Ελλάδα είναι ένας πολύτικος εταίρος στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων", δηλώνει η Ν. Pelosi
Σχετικά Άρθρα

Το αμερικανικό Κογκρέσο και η κυβέρνηση Biden παραμένουν δεσμευμένοι για την ασφάλεια της Ελλάδας, δηλώνει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι ένας ισχυρός, στρατηγικός σύμμαχος για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο.
Η Nancy Pelosi σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής», παραμονή της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, J. Biden, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Λευκό Οίκο (προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 16/5), αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι ένα σεβαστό μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και ένας πολύτιμος εταίρος στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της δημοκρατίας της Ουκρανίας».
«Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως ενεργειακός κόμβος από τον οποίο γίνεται εισαγωγή φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της αυξημένης ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας, γεγονός που απαιτεί από τα ευρωπαϊκά έθνη και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, διαφοροποιώντας παράλληλα τις ενεργειακές πηγές τους», υπογραμμίζει.

Για τουρκική προκλητικότητα

Κληθείσα να εκφράσει την άποψή της για τις προκλήσεις της Τουρκίας και τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, απαντά ότι «η υποστήριξη της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί εδώ και καιρό κορυφαία προτεραιότητά μου στο Κογκρέσο».

Για F-16

Η N. Pelosi σε ερώτηση για το αν το Κογκρέσο θα έπρεπε να εγκρίνει την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία και την αναβάθμιση παλαιότερων, τη στιγμή που απειλεί τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ Ελλάδα, αποφεύγει να τοποθετηθεί, δηλώνοντας ότι «το Κογκρέσο και η κυβέρνηση παραμένουν δεσμευμένοι στην προώθηση της ασφάλειας της Ελλάδας και της σταθερότητας της περιοχής».

Για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο την Τρίτη 17/5

Η Nancy Pelosi αναφερόμενη στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, αναφέρει ότι με την πρόσκληση το Κογκρέσο γιορτάζει τα 200 χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει τον ακλόνητο δεσμό μεταξύ των δυο εθνών.
Όπως αναφέρει, «οι πολύτιμοι δεσμοί μας έχουν τις ρίζες τους στις κοινές μας αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ισότητας. Πράγματι, οι Έλληνες ήταν εκείνοι που δίδαξαν στον κόσμο ότι η νομιμότητας μιας κυβέρνησης μπορεί να πηγάζει μόνο από τον λαό. Σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη στιγμή, τα έθνη μας παραμένουν βασικοί σύμμαχοι στην παγκόσμια σκηνή, καθώς ενισχύουμε την διατλαντική συμμαχία και υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία στον κόσμο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης