Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν θα μείνει ενεργειακά ακάλυπτη - Γενναίο το πακέτο μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, θα διευρύνεται συνεχώς

Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν θα μείνει ενεργειακά ακάλυπτη - Γενναίο το πακέτο μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, θα διευρύνεται συνεχώς

"Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τα βασικά για μια αξιοπρεπή ζωή", ξεκαθαρίζει ο Γ. Οικονόμου

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει ενεργειακά ακάλυπτη. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει εναλλακτικούς τρόπους και συντομότατα μάλιστα θα είμαστε κόμβος παροχής ενέργειας στις βαλκανικές χώρες», τονίζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το πακέτο μέτρων που έχει, ήδη, λάβει η Κυβέρνηση είναι γενναίο και θα διευρύνεται συνεχώς».
Ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Βραδυνή της Κυριακής», αφού σημειώνει πως «η Κυβέρνησή μας έχει βρεθεί να διαχειρίζεται εξωγενείς κρίσεις από την αρχή σχεδόν της θητείας της (με την απόπειρα οργανωμένης εισβολής μεταναστών στον Έβρο, με την πανδημία, την κλιματική κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση)» και πως «η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, πολύ καλύτερα από τις προσδοκίες των περισσότερων Ελλήνων και πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, αν σκεφτεί κανείς σε τι κατάσταση βρισκόταν ο κρατικός μηχανισμός το καλοκαίρι του 2019, μετά τη μακρά περίοδο των μνημονίων και την καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει πως αυτό δεν έγινε μαγικά, ούτε ήταν θαύμα.
Όπως εξηγεί, «έγινε επειδή έχουμε γνώση, επαγγελματισμό, εργαζόμαστε σκληρά και έχουμε καλά μελετημένο σχέδιο».
Προσθέτει δε, πως η οικονομία ενέργειας είναι πολύ σημαντική, ανεξαρτήτως της κρίσης. «Για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς η εξοικονόμηση ενέργειας είναι εθνική προτεραιότητα ούτως ή άλλως, χωρίς όμως να θίγεται η ποιότητα ζωής των πολιτών. Η διεύρυνση του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων είναι στο τραπέζι», υπογραμμίζει.

Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τα βασικά για μια αξιοπρεπή ζωή

Κληθείς να απαντήσει αν η Κυβέρνηση θα βρει τρόπους ώστε να μην κόβεται το ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν, ο κ. Οικονόμου ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα μείνει κανείς χωρίς τα βασικά για μια αξιοπρεπή ζωή».
Όπως αναφέρει, «το πακέτο μέτρων που έχει, ήδη, λάβει η Κυβέρνηση είναι γενναίο και θα διευρύνεται συνεχώς, καθώς τα μαντάτα από την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι αισιόδοξα. Ακόμα και πριν από τα τελευταία μέτρα για την ενέργεια, είχαμε εν εξελίξει ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης των ανθρώπων που βρίσκονταν σε μεγάλη δυσκολία. Η στήριξη αυτών των ανθρώπων θα διαρκέσει όσο είμαστε στο τιμόνι της χώρας. Κυβερνούμε με γνώμονα τον πολιτικό ανθρωπισμό: είμαστε εδώ για τον άνθρωπο και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τα βασικά για μια αξιοπρεπή ζωή».

Ο Τσίπρας έμεινε γυμνός από πολιτικά επιχειρήματα

Με αφορμή τις επιθέσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα μέτρα ελάφρυνσης για το ηλεκτρικό ρεύμα και τη ρήτρα αναπροσαρμογής μιλώντας για αισχροκέρδεια με τη συνενοχή της Kυβέρνησης, απαντά ότι «μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας έμεινε γυμνός από πολιτικά επιχειρήματα και αναγκαστικά βρήκε καταφύγιο στα ψέματα και τις αερολογίες, στο φυσικό του δηλαδή πεδίο».
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο έγινε την εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, είτε ο κ. Τσίπρας δεν κατανοούσε τι νομοθετεί, είτε τώρα κοροϊδεύει την κοινωνία. Η Κυβέρνηση έλαβε δραστικά και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια και τις δευτερογενείς επιπτώσεις της. Μέτρα που αποκαθιστούν την ομαλότητα στην αγορά και εξασφαλίζουν ανεκτές τιμές ρεύματος για τον επόμενο χρόνο».
Σημειώνει ακόμη ότι «την τελευταία διετία ο κόσμος άλλαξε και ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να το καταλάβει. Το ρολόι της Ιστορίας δεν γυρίζει πίσω. Το δίλημμα το έχει θέσει η ίδια η Ιστορία και η εξέλιξη του Πολιτισμού: πρόοδος ή οπισθοδρόμηση; Θέλουμε, ως πολιτική κοινωνία, να ανοίξουμε βήμα, να προσαρμοστούμε στο νέο κόσμο, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να απολαύσουμε τους καρπούς της προόδου; Αν ναι, η επιλογή είναι ΝΔ και μόνο. Όποιος θέλει μια Ελλάδα της υστέρησης, της μιζέριας, της παρακμής, της υπανάπτυξης, της απομόνωσης έχει πολλές επιλογές στις επόμενες εκλογές».

Ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Αναφορικά με τις προσδοκίες από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Biden, ο κ.Οικονόμου αφού σημειώνει πως οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες, τονίζει πως «αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα στρατηγικής και σχεδίου. Η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι παράγοντας υπευθυνότητας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο κόσμος μας άλλαξε και όλοι σπεύδουν να επανατοποθετηθούν στην παγκόσμια σκακιέρα».
Στο πλαίσιο αυτό,. προσθέτει, « η στρατηγική και γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται και ενισχύουμε τους δεσμούς μας με τις Η.Π.Α., την ηγέτιδα δύναμη του κόσμου της ελευθερίας, του δικαίου και της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα, με την τεράστια παράδοση που έχει, είναι ο θεματοφύλακας αυτού του κόσμου, πράγμα που αναγνωρίζεται από τους συμμάχους μας. Μετά και την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία προχωρούμε σε περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών μας, με αμοιβαίο πολύπλευρο όφελος. Η διπλωματία μας είναι μοχλός εξασφάλισης της χώρας και ανάπτυξης».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Ενεργειακά εξασφαλισμένη η Ελλάδα

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι «ο πόλεμος είναι απρόβλεπτος και έχουμε αναπτύξει και αναπτύσσουμε, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, σχέδια αντιμετώπισης κάθε ενδεχόμενου».
«Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι έτοιμη και η ενεργειακή επάρκεια εξασφαλισμένη, ιδίως την περίοδο καλοκαιριού και φθινοπώρου, με την αυξημένη απόδοση των ΑΠΕ. Εκείνο που είναι επιτακτική ανάγκη είναι ο τερματισμός του πολέμου και η απόλυτη αποκατάσταση της νομιμότητας, υπογραμμίζει».

Η αυτοδυναμία είναι προς το συμφέρον της Πατρίδας

«Η αυτοδυναμία είναι προς το συμφέρον της Πατρίδας και της κοινωνίας μας. Η ιστορική εμπειρία μας έχει αποδείξει ότι Κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι ικανές να διαχειριστούν περιόδους σαν και αυτή που ζούμε, όπου απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις και δυναμικές πρωτοβουλίες. Η Νέα Δημοκρατία δεν αποσκοπεί σε καμιά μονοκρατορία, ούτε έχει ηγεμονικές βλέψεις. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ένα συμπεριληπτικό κόμμα και μπορούμε να διαχειριστούμε τον πλουραλισμό εντός του κόμματός μας, μετατρέποντάς τον σε εθνικό όφελος», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.
«Για να είναι ισχυρά λειτουργική μια Κυβέρνηση, απαιτείται να διαθέτει ευρεία κοινωνική στήριξη και να είναι συμπαγής. Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις και αυτές υπηρετούνται από την αυτοδυναμία», προσθέτει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898