Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Την Κυριακή 15/5 οι εκλογές για ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής - Η διαδικασία

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Την Κυριακή 15/5 οι εκλογές για ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής - Η διαδικασία
Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογικά Κέντρα

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Στις 8 το πρωί της Κυριακής 15/5 θα ανοίξουν οι σχεδόν 1.000 κάλπες που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00.

Ανάδειξη Προέδρου

Για την εκλογή Προέδρου, δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Μπορούν να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.
Όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.
Όσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21/3/2022 και βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, αλλά μόνο για Πρόεδρο.

Για την Κεντρική Επιτροπή

Για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022 και ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.
Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι σταυροί που μπορούν να μπουν ανά περιφέρεια: Αττική 45, Κεντρική Μακεδονία 11, Δυτική Ελλάδα 6, Κρήτη 5, Θεσσαλία 4, Πελοπόννησος 5, Ήπειρος 3, Δυτική Μακεδονία 3, Ανατολική Μακεδονία Θράκη 3, Στερεά Ελλάδα 3, Νότιο Αιγαίο 2, Ιόνια νησιά 2, Βόρειο Αιγαίο 2, Εξωτερικό 1.
Ξεκαθαρίζεται ότι στην περίπτωση που τα μέλη αυτά βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου.

Τα εκλογικά κέντρα

Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογικά Κέντρα. Όσοι προσέρχονται για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898