Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης βγάζει υπουργούς - βουλευτές από τα γραφεία και οργανώνει προεκλογικές εξορμήσεις στη χώρα... για 12 μήνες

Ο Μητσοτάκης βγάζει υπουργούς -  βουλευτές από τα γραφεία και οργανώνει προεκλογικές εξορμήσεις στη χώρα... για 12 μήνες
Κρίσιμη σύσκεψη στην Νέα Δημοκρατία – Αρχίζουν οι εξορμήσεις μικτών κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα

Σε προεκλογική περίοδο 12 μηνών μπαίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Πρωθυπουργός θέτει τον κομματικό μηχανισμό σε πλήρη λειτουργίας.

Κρίσιμη σύσκεψη στην Νέα Δημοκρατία – Αρχίζουν οι εξορμήσεις μικτών κλιμακίων

Οι πληροφορίες του ΒΝ λένε ότι μετά τη συνεδρίαση της νέα Πολιτικής Επιτροπής, εχθές Πέμπτη 12/5 έγινε μία κρίσιμη και εκτεταμένη σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς από στελέχη του Μαξίμου, του κόμματος (Μαρινάκης, Μπρατάκος) αλλά και του γραφείου τύπου της ΝΔ (Γαϊτάνης, Ρωμανός) υπό την εντολή του Πρωθυπουργού.
Στην σύσκεψη, αυτή αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα ακόμα και στα τέλη Μαΐου να δημιουργηθούν μικτά κλιμάκια υπουργών-βουλευτών αλλά και απλών κομματικών στελεχών προκειμένου να εξορμήσουν σε όλη την περιφέρεια.
Ο σκοπός αυτών των εξορμήσεων θα είναι να επικοινωνηθεί το κυβερνητικό έργο αλλά και οι αλλαγές που έχουν γίνει στην οικονομία, την κοινωνία και την δημόσια διοίκηση.
Κάθε υπουργός θα συνοδεύεται από τους τοπικούς βουλευτές του κάθε νομού και θα κάνει αναδρομή στο έργο του όλο αυτό το διάστημα.
Παράλληλα, οι υπουργοί και οι βουλευτές βγαίνουν από το γραφείο και την Βουλή και θα πάνε να ακούσουν τα παράπονα του κόσμου, να κρατήσουν σημειώσεις για διορθώσεις ή αλλαγές που πρέπει να γίνουν.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να διατηρήσει το momentum του Συνεδρίου, όπου κατά γενική ομολογία υπήρχε μαζικότητα και συμμετοχή, και να κρατήσει σε εγρήγορση την κομματική βάση,

Σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα με ΣΥΡΙΖΑ


Άλλωστε, το επόμενο διάστημα όπως είπε και στην Πολιτική Επιτροπή περιμένει «σκληρό ροκ» από τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και θέλει να υπάρχει απάντηση σε όλα.
Είναι αλήθεια ότι το επόμενο διάστημα η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα γενικευτεί. Εκτός από τα θέματα της καθημερινότητας, ακρίβειας και ενεργειακής, θα πάει σε όλα τα πεδία. Ενδεχομένως να ανοίξουν οι υποθέσεις Παππά-Παπαγγελόπουλου, θα μεταφερθεί στα εθνικά ζητήματα, στην οικονομία, στα θέματα ασφάλειας και τα πανεπιστήμια.
Με άλλα λόγια, δεδομένης της πρόθεσης να έχουμε αυξημένη συσπείρωση στα κομματικά επιτελεία θα έχουμε μία γενική αντιπαράθεση σε όλα τα πεδία.
Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός έχει αναγάγει σε κύριο αντίπαλό του τον Αλέξη Τσίπρα και όχι τυχαία. Η σύγκρουση με Τσίπρα θα του δώσει πόντους γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνήσει, έχει κριθεί και έχει απορριφθεί από τον κόσμο.

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ


Άλλωστε, το επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και άλλα μέτρα στήριξης αλλά και ελάφρυνσης για τους πολίτες προκειμένου να δικαιώσει το σύνθημα «δίπλα σε κάθε πολίτη».
Όπως είναι σε θέση να ξέρει το ΒΝ, ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ, ίσως σε συζήτηση στην Βουλή θα ανακοινώσει την έκτακτη φορολόγηση από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργεια που η ΡΑΕ τα υπολόγισε κοντά στα 600 εκατ. ευρώ.
Επίσης, τέλη Μαίου θα ανακοινώσει την εκ νέου μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους.
Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται πολύ σοβαρά να διατηρήσει τους μειωμένους ΦΠΑ στις μεταφορές, στον τουρισμό και την εστίαση αλλά και να επιβάλει μειώσεις στο ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης