Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ιστορικά επικίνδυνη για τον λαό η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ιστορικά επικίνδυνη για τον λαό η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις
Iστορικά επικίνδυνη για τον λαό, ιστορικά επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

Είναι ιστορικά επικίνδυνη για τον λαό, ιστορικά επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και είναι ιστορικές οι ευθύνες όσων την ψηφίσουν, αλλά και όσων την προετοίμασαν στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με κατάληξη τη συμφωνία - έκτρωμα που θέλει να κομίσει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σχολιάζοντας τα περί θωράκισης της χώρας από την τουρκική επιθετικότητα, σημείωσε ότι «ούτε οι δικοί σας δεν σας πιστεύουν» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ιστορικά πλήρως χρεοκοπημένο επιχείρημα που χρησιμοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Πρόσθεσε ότι η χώρα δένεται ακόμα περισσότερο στο ΝΑΤΟικό άρμα, διότι αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα μερίδων της άρχουσας τάξης της Ελλάδας.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το πανό που ανάρτησε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη, με σύνθημα «Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου» τίμησε την αγωνιστικότητα του λαού μας. Ολοκλήρωσε την ομιλία του με τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου «Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι», που είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνουν οι σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στην επικύρωση της Συμφωνίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης