Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Τέλος το μπάχαλο στα πανεπιστήμια – Νέα «καρφιά» για Κ. Μπακογιάννη

Θεοδωρικάκος: Τέλος το μπάχαλο στα πανεπιστήμια – Νέα «καρφιά» για Κ. Μπακογιάννη
Για μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% στην Αθήνα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως μπαίνει οριστικά τέλος στο μπάχαλο στα ελληνικά πανεπιστήμια διατύπωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος είπε πως έως ότου ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ η αστυνομία θα είναι εκεί.
«Στο ΑΠΘ, κάναμε πράξη το αυτονόητο, μια τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια.
Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη την κάνει πράξη, καθώς η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, υποστήριξε πως από κοινού με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα καταθέσουν εντός των επόμενων ημερών, εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.
«Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.
Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια θα έρθουν στην Αθήνα» υποστήριξε ο κ.Θεοδωρικάκος.

Για κόντρα με Μπακογιάννη

Για το ζήτημα της αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τις δηλώσεις του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, γιατί όπως είπε, υπάρχει στενότατη συνεργασία με τον Δήμο.
Όπως είπε, και επικαλούμενος τα στοιχεία, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας κατά περίπου 30%.
«Αυτό έπρεπε να είναι σε γνώση του Δημάρχου.
Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή για τους πάντες.
Την επόμενη εβδομάδα θα κανονιστεί να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης