Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο «άδειασμα» Μπακογιάννη σε Θεοδωρικάκο: Ο υπουργός να περπατήσει στις γειτονιές της Αθήνας - Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα;

Νέο «άδειασμα» Μπακογιάννη σε Θεοδωρικάκο: Ο υπουργός να περπατήσει στις γειτονιές της Αθήνας - Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα;

Πηγές του Δήμου Αθηναίων προτρέπουν τον Τάκη Θεοδωρικάκο να... περπατήσει στις γειτονιές της Αθήνας

Σχετικά Άρθρα

Συνέχεια στην κόντρα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο δίνει ο Κώστας Μπακογιάννης, προκαλώντας ακόμα ένα πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, αν και -όπως ο ίδιος υποστήριξε δημοσίως- είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι.
Σήμερα, λοιπόν, πηγές του δήμου Αθηναίων προτρέπουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας» για να διαπιστώσει την ελλιπή αστυνόμευση. «Ο υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή», αναφέρουν πηγές του δήμου Αθηναίων απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με όσα ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης από τη συχνότητα του Σκάι 100,3.

Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα;

Το «άδειασμα» του Κώστα Μπακογιάννη στον Τάκη Θεοδωρικάκο ζημιώνει την κυβέρνηση, καθώς όχι μόνο βγαίνουν στην επιφάνεια εσωκομματικές τριβές, αλλά αποτελεί και ένα… έμμεσο χτύπημα στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Κι αυτό διότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποτελεί επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη…
Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι κρύβεται πίσω από την κόντρα του δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πάντως, ο Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε -κατά τις δηλώσεις του στο Σκάι 100,3- ότι «αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Σε δίλημμα η κυβέρνηση

Η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι το μόνο πρόβλημα σε αυτό το μέτωπο που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Η κατάσταση στα πανεπιστήμια έχει φθάσει στο σημείο μηδέν και γι’ αυτό η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να εφαρμοστεί ο θεσμός της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, ο προγραμματισμός ήταν ότι μέχρι τέλος του καλοκαιριού να έχει ήδη πιάσει δουλειά το νέο σώμα σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια που υπάρχει οξυμένο το πρόβλημα. Ωστόσο, αντιδρούν οι πρυτάνεις και δεν έχουν φτιάξει τους ειδικούς χώρους που θα στεγαστούν οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημμα. Καθώς εάν προχωρήσει με αποφασιστικότητα στα ζητήματα των πανεπιστημίων, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεσπάσει «πόλεμος» χαρακωμάτων μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας, να την αξιοποιήσει πολιτικά η αντιπολίτευση και να δούμε εκτεταμένες αντιδράσεις φοιτητών-πολιτών κατά της κυβέρνησης.
Εάν, όμως, κάνει πίσω και δεν προχωρήσει στην δημιουργία τουρνικέ, στην εγκατάσταση του νέου Σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας, στην ευόδωση της τάξης στα πανεπιστήμια, κινδυνεύει από τους ίδιους τους ψηφοφόρους της που περίμεναν να σταματήσει αυτή η διαχρονική ασυδοσία.
Το φάντασμα της Νέας Σμύρνης – τότε που είχαμε εκτεταμένα επεισόδια μέσα στην πανδημία- φοβίζει τη κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης