Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επεισόδια σε φοιτητική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη - Εκατέρωθεν κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Επεισόδια σε φοιτητική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη - Εκατέρωθεν κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Στη διαδήλωση ακούστηκαν συνθήματα κατά της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και του νόμου για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Σχετικά Άρθρα

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της φοιτητικής πορείας που ξεκίνησε το απόγευμα από την Καμάρα και κατέληξε στο ίδιο σημείο, όταν ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα τα πρόσωπα τους έριξε πέτρες προς τους αστυνομικούς έξω από το Διοικητήριο και εκείνοι απάντησαν με ρίψεις οβίδων κρότου - λάμψης.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Πλάτωνος και στην οδό Ιασωνίδου.
Στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα κατά της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και του νόμου για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Η πορεία διέσχισε τις οδούς Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα.
Ένα άλλο μπλοκ φοιτητών άρχισε την πορεία του από την πλατεία Αγίας Σοφίας και περνώντας από την οδό Τσιμισκή κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Φτηνές προβοκάτσιες και στημένη ένταση» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Σχέδια για εκτεταμένες προβοκάτσιες που απεργάζονται οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με συγκεκριμένη μερίδα του ακροδεξιού και φιλοκυβερνητικού καθηγητικού κατεστημένου», κατήγγειλε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:«Από πέρυσι και με ευθύνη της κυβέρνησης και των Πρυτανικών Αρχών, το ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων, αυταρχισμού και επιβολής της γυμνής βίας. Με εντολές κυβερνητικών παραγόντων, με χειρισμούς του Πρύτανη των ΜΑΤ που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και με πρόσχημα το επί 35ετία λησμονημένο "Στέκι του Βιολογικού", την καταστροφή του και τη μετατροπή του σε Βιβλιοθήκη, έχει στηθεί στη Θεσσαλονίκη μία βεντέτα προκλήσεων που έχουν ως στόχο τη "νομιμοποίηση" στα μάτια της κοινής γνώμης της αποτρόπαιης ιδέας να εγκατασταθεί Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
Πρόκειται για το δεύτερο γύρο του ίδιου έργου που πέρυσι κατέβασε με κρότο το φοιτητικό κίνημα και οι δημοκράτες πανεπιστημιακοί με τις κινητοποιήσεις τους. Αμετανόητη η κυβέρνηση ακολουθεί τις ίδιες μεθόδους που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, στην περσινή κατάληψη. Η Αστυνομία εκμεταλλευόμενη την ένταση και βίαιες ενέργειες για την αναδιαμόρφωση του χώρου που φιλοξενούσε το "Στέκι", εισβάλει στους Πανεπιστημιακούς χώρους, ρίχνει χημικά εν ώρα μαθημάτων και βιαιοπραγεί άγρια απέναντι σε φοιτητές. Εικόνες στα όρια του βασανισμού νέων παιδιών κατακλύζουν το διαδίκτυο και δημιουργούν συνειρμούς με την Τουρκία του Ερντογάν και τη Ρωσία του Πούτιν».

ΝΔ : η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ντροπή είναι συνενοχή


«Ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε αλλά τελικά έβγαλε ανακοίνωση για τους μπαχαλάκηδες με τις βαριοπούλες που κατέστρεψαν τη βιβλιοθήκη που κατασκευαζόταν στο ΑΠΘ», επισημαίνει σε νεότερη ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.
Και επισημαίνει: «Όχι φυσικά για να τους καταγγείλει αλλά για να τους καλύψει πλήρως. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ντροπή, είναι συνενοχή!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης