Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Μια τρύπα στο νερό τα μέτρα Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Μια τρύπα στο νερό τα μέτρα Μητσοτάκη για την ακρίβεια
Είμαστε στην έκτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τον πληθωρισμό είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Μια τρύπα στο νερό χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος
«Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Απριλίου, η Ελλάδα βρίσκεται στο 9,4%.
Αυτό σημαίνει ότι είμαστε στην 6η θέση στην Ευρώπη, πάλι χειρότεροι από το μέσο όρο.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΒΕΕ, ήδη από το Δεκέμβρη, πολύ πριν έρθουν οι τελευταίοι φουσκωμένοι λογαριασμοί, για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελείωνε στις 20 του μήνα.
Για την πλειοψηφία της κοινωνίας, ο μήνας δεν βγαίνει» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Ηλιόπουλος.

Πλιάτσικο

«Αν κάποιος δει τις αυξήσεις της χονδρικής τιμής στο ρεύμα που περνάνε στα τιμολόγια, η Ελλάδα είναι στο 99%.
Η δεύτερη χώρα, η Αυστρία, είναι στο 46%.
Όταν βλέπουμε τέτοιες διαφορές, τότε μιλάμε για πλιάτσικο και αυτή που συντονίζει το πλιάτσικο είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «σε καμία περίπτωση δεν απαντούν στο πρόβλημα, ενώ επιβεβαιώνουν μια σειρά από ψέματα της κυβέρνησης».
«Δεν γίνεται, όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση να ισχυριζόταν ότι για τις αυξήσεις στο ρεύμα ευθύνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και τώρα να ανακοινώνει ότι η επιδότηση θα ξεκινά από τον περασμένο Δεκέμβρη, πολύ πριν αρχίσει ο πόλεμος» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

Αρνητικό ρεκόρ

«Η Ελλάδα είχε αρνητικό ρεκόρ στη χονδρική τιμή του ρεύματος ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.
Απολιγνιτοποίηση χωρίς σχέδιο, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και μια σειρά από golden boys μέσα στη ΔΕΗ, τα οποία κυριολεκτικά λεηλατούν το εισόδημα της κοινωνίας.
Άρα, έχουμε μια πολιτική για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφερθείς στη ρήτρα αναπροσαρμογής, κάλεσε και πάλι τη ΝΔ να στηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, η οποία προβλέπει ότι «μέχρι να αποφασίσει η Δικαιοσύνη για τη νομιμότητά της, οι πολίτες θα μπορούν να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής χωρίς να έχουν διακοπή ηλεκτροδότησης».
«Δεν μπορεί συνταξιούχος που παίρνει 500 και 600 ευρώ σύνταξη, να του κοπεί το ρεύμα επειδή αδυνατεί να πληρώσει ένα λογαριασμό 700 και 800 ευρώ.
Αυτό είναι βαρβαρότητα» υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης