Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απολογισμός συνεδρίου ΝΔ ναι μεν αλλά... και η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση – Οι ισορροπίες στην Κεντροαριστερά αλλάζουν…

Απολογισμός συνεδρίου ΝΔ ναι μεν αλλά... και η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση – Οι ισορροπίες στην Κεντροαριστερά αλλάζουν…
Δύσκολη εξίσωση η συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ όπως στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα

Toν απολογισμό του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να κάνει, πλέον, με νηφάλια ματιά το Μέγαρο Μαξίμου συνεκτιμώντας όλες τις πολιτικές διεργασίες στο πολιτικό σύστημα. Είναι σίγουρο ότι η παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά ενόχλησε αλλά μέχρι κάποιο βαθμό είναι ανεκτό ως πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός.
Τα θετικά στοιχεία είναι ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και δεν είναι τυχαία η αναφορά του Πρωθυπουργού ότι ήταν το πολυπληθέστερο συνέδριο της ΝΔ, αφού την Παρασκευή 5 Μαίου 2022 στην ομιλία του Πρωθυπουργού οι συντηρητικές εκτιμήσεις έδειξαν ότι είχαν έρθει στο Metropolitan Expo πάνω από 10.000 κόσμος.
Πάνω από 5.000 παρατηρητές, 2.500 σύνεδροι και απλοί φίλοι του κόμματος.

Δείγματα απλά ότι οι ισορροπίες στην Κεντροαριστερά άλλαξαν

Ωστόσο, δεν είχε μόνο κόσμο το Συνέδριο της ΝΔ.
Στο ΚΙΝΑΛ την ημέρα που έκλεινε τις εργασίες το συνεδριο της ΝΔ, υπήρχε η διαδικασία ψήφισης του νέου ονόματος του κόμματος και την εκλογή των αντιπροσώπων για το συνέδριο.
Δεν έμεινε ασχολίαστο από επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης το γεγονός ότι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πλέον, κατήλθαν σε 600 εκλογικά κέντρα να ψηφίσουν για το όνομα του κόμματος και για τους αντιπροσώπους στο επερχόμενο Συνέδριο περίπου 170.000 πολίτες.
Είναι μία παράμετρος που δείχνει τη συσπείρωση αλλά και τη δυναμική που έχει αυτή τη περίοδο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δύσκολη εξίσωση η συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ όπως στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Και, πλέον, το βάρος πέφτει στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ όπου θα πρέπει στις 15 Μαΐου να κατορθώσουν να μαζευτούν ακόμα περισσότερα άτομα για να ψηφίσουν την επανεκλογή Τσίπρα καθώς το μάζεμα 170.000 πολιτών από το ΠΑΣΟΚ που βάσει εκλογικού αποτελέσματος 2019 είναι πολύ πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι οι ισορροπίες στην Κεντροαριστερά αλλάζουν.
Και θα είναι μία δύσκολη εξίσωση αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μαστίζεται από μία εσωκομματική μάχη μεταξύ προεδρικών και «ομπρελιτών» λόγω των πρόσφατων αλλαγών στην Κ.Ε και όχι μόνο, αφού έτσι όπως θα διεξαχθεί ο τρόπος εκλογής του νέου προέδρου με μόνο υποψήφιο τον Αλέξη Τσίπρα, είναι μία διαδικασία χωρίς ενδιαφέρον.

Αυτός είναι ο προγραμματισμός του Μαξίμου για την επόμενη μέρα

Στο Μαξίμου, πλέον όμως, κοιτάζουν την επόμενη ημέρα που θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για την ίδια την κυβέρνηση.
Ο προγραμματισμός, πλέον, έχει ως εξής:
Ο Πρωθυπουργός θα πάει μαζί με ένα επιτελείο υπουργών στα Αραβικά Εμιράτα και θα υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας.
Μέσα στην εβδομάδα συγκεκριμένα την Πέμπτη 12/5, θα υπογραφτεί και θα κυρωθεί από την Βουλή η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Έτσι, ολοκληρώνεται ένα κεφάλαιο και η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται, πλέον, για το επόμενο που είναι το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η συνάντηση με Biden και η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Έρχονται ανακοινώσεις σε θέματα οικονομίας

Επίσης, το επόμενο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρξει ανακοίνωση για την στεγαστική πολιτική των νέων, το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, νέες ελαφρύνσεις όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ τέλη Μαΐου θα περιμένει η ελληνική πλευρά την αντίδραση της Ε.Ε για το θέμα της ενεργειακής κρίσης…

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης