Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Τσιάρας: Εφαλτήριο για ταχύτερα βήματα όσα κατέκτησε η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια

Συνέδριο ΝΔ – Τσιάρας: Εφαλτήριο για ταχύτερα βήματα όσα κατέκτησε η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια
«Η δικαιοσύνη αλλάζει και μαζί της αλλάζει η χώρα, ο κρατικός μηχανισμός και η δημόσια διοίκηση», τόνισε ο Κ. Τσιάρας

«Όσα κατέκτησε η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια δεν συνιστούν δικαιολογία εφησυχασμού αλλά πρέπει να γίνουν εφαλτήριο για ταχύτερα βήματα», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο 14ο συνέδριο της ΝΔ.
Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «η δικαιοσύνη αλλάζει και μαζί της αλλάζει η χώρα, ο κρατικός μηχανισμός και η δημόσια διοίκηση».
Σημείωσε ότι «τον Ιούλιο του 2019 οι πολίτες μάς ανέθεσαν μία δύσκολη αποστολή να αλλάξουμε το κράτος. Αναλάβαμε τη δέσμευση να επιχειρήσουμε χωρίς φόβο για τις αναγκαίες τομές».
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης στην ηγεσία της δικαιοσύνης, στην ευθυγράμμιση της νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή έννομη τάξη, στα εξωδικαστικά εργαλεία για την αποφόρτιση της δικαιοσύνης, στη σύσταση ειδικών τμημάτων, στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην υιοθέτηση νέου κώδικα δικαστικών υπαλλήλων.
Όπως είπε, «η κοινή μας προσπάθεια παράγει ήδη αποτελέσματα που καταγράφονται σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις. Το επίπεδο αντίληψης για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης έχει αυξηθεί σε επίπεδα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η αρχή του κράτους δικαίου ισχυροποιείται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης