Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Γ.Γ. του ΕΛΚ: Η Ευρώπη δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα – Αυτή η κυβέρνηση προστάτευσε τα ευρωπαϊκά σύνορα

Συνέδριο ΝΔ – Γ.Γ. του ΕΛΚ: Η Ευρώπη δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα – Αυτή η κυβέρνηση προστάτευσε τα ευρωπαϊκά σύνορα
"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία και θα τον θυμούνται ως έναν από τους ηγέτες αυτής της Ευρώπης, αυτής της γενιάς και αυτού του σπουδαίου πολιτικού κόμματος, της ΝΔ", ανέφερε ο γ.γ. του ΕΛΚ.
Σχετικά Άρθρα

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσκολίες και μεγάλες προκλήσεις: η πανδημία, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού. Η Ευρώπη δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Ωστόσο η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα του 2018», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Antonio Lopez-Isturiz White, μιλώντας στο 14ο συνέδριο της ΝΔ .
«Είμαι περήφανος που όλα αυτά τα χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί σας σε δύσκολους και καλούς καιρούς, στην αντιπολίτευση αλλά και στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «σήμερα κανείς πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον επαγγελματισμό της δική σας κυβέρνησης, ούτε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη δύναμη του μεγάλου ελληνικού λαού. Αυτή είναι μια κυβέρνηση που έδωσε το παράδειγμα σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».
Έκανε αναφορά στην προώθηση της ιδέας του πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όπως είπε, «αυτό μας επέτρεψε να ζήσουμε και να τα βγάλουμε πέρα στη διάρκεια της πανδημίας» και συνέχισε λέγοντας πως «προστάτευσε επίσης αυτή η κυβέρνηση τα ευρωπαϊκά σύνορα παρά την επιθετικότητα του Erdogan και το γεγονός ότι εργαλειοποίησε τους μετανάστες. Η κυβέρνηση αυτή δημιούργησε νέες συμπράξεις και συνεργασίες στην περιοχή της Μεσογείου ,οι οποίες ωφέλησαν το σύνολο της Ευρώπης. Και ενώ άλλοι ζητούν να επικρατήσει ειρήνη, αντί να στηρίξουν την Ουκρανία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τιμωρεί τον Putin γι΄ αυτόν τον άδικο πόλεμο. Έναν πόλεμο που δεν τον προκάλεσαν οι Ρώσοι, αλλά ο Putin. Ας μη λησμονούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στη Ρωσία οι οποίοι αγωνίζονται για την ελευθερία όπως ο Α. Navalny».

Για τον Μητσοτάκη

Αφού υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, επεσήμανε πως εργάζεται στον τομέα της ευρωπαϊκής πολιτικής τα τελευταία 20 χρόνια και «μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία και θα τον θυμούνται ως έναν από τους ηγέτες αυτής της Ευρώπης, αυτής της γενιάς και αυτού του σπουδαίου πολιτικού κόμματος, της ΝΔ».
Πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές με ένα σαφές μεταρρυθμιστικό και φιλόδοξο πρόγραμμα, έλαβε μια ξεκάθαρη εντολή παρά τις τεράστιες προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνησή του και τα κατάφερε και εξακολουθεί να καταφέρνει να παράξει αποτέλεσμα υπέρ της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης, της παιδείας, της διπλωματίας και υπέρ της Ευρώπης.
«Εμπιστευτείτε με που σας λέω ότι αυτή την κυβέρνηση τη σέβονται στις Βρυξέλλες», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι στη χώρα του θα εύχονταν να έχουν πρωθυπουργό έναν Κυριάκο Μητσοτάκη ή μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.
Περαιτέρω, σημείωσε ότι έχουμε την τάση να ξεχνάμε, αλλά ο ίδιος δεν ξεχνά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις ουρές στα ATM και την ανωριμότητα παρουσίας στις Βρυξέλλες χωρίς να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.
«Σκεφτείτε για ένα λεπτό τι θα γινόταν αν σήμερα βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Θα έσωζαν την οικονομία, θα διαχειρίζονταν την κρίση, θα στέκονταν απέναντι στον Putin και τον Erdogan», ανέφερε και απάντησε πως «όλοι ξέρουν την απάντηση. Θα επικρατούσε χάος».

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης