Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Θεοδωρικάκος: Η ασφάλεια για μας είναι σχέδιο, σκληρή δουλειά με προτεραιότητες

Συνέδριο ΝΔ – Θεοδωρικάκος: Η ασφάλεια για μας είναι σχέδιο, σκληρή δουλειά με προτεραιότητες
Τι ανέφεραν Τ. Θεοδωρικάκος και Λ. Οικονόμου

«Η ασφάλεια για μας δεν είναι επετειακά ποσταρίσματα και φωτογραφίες. Είναι σχέδιο, σκληρή δουλειά με προτεραιότητες, πράξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ασφάλεια για Όλους», στο 14ο συνέδριο της ΝΔ.
Όπως είπε, «το συνέδριό μας διεξάγεται σε ιδιαίτερες συνθήκες που καθορίζονται από τις πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, τις προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά και τους κινδύνους από τις παράνομες μεταναστευτικές στον Έβρο, οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται. Η πολυπλοκότητα των απειλών που αντιμετωπίζουμε μετατρέπει την εθνική ασφάλεια σε απόλυτη προτεραιότητα. Περιλαμβάνει δηλαδή και την ασφάλεια των συνόρων μας και την ασφάλεια των πολιτών. Και την αντιμετώπιση κάθε ασύμμετρης απειλής ιδιαίτερα στον Έβρο και την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας».
Τόνισε ότι στον Έβρο σήμερα δίνει καθημερινά μάχες η Ελληνική Αστυνομία γιατί συνεχίζουν να είναι εκατοντάδες οι παράνομοι μετανάστες που επιχειρούν ορισμένοι να σπρώξουν παρανόμως προς τη χώρα μας.

Η ασφάλεια για μας δεν είναι επετειακά ποσταρίσματα

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμη πως το μήνυμα προς τους συμπατριώτες μας, προς τους γείτονές μας και προς την Ευρώπη είναι ξεκάθαρο, «οφείλουμε για λογαριασμό του ελληνικού λαού, της πατρίδας μας, του ελληνικού κράτους, αλλά και της ΕΕ, να φυλάμε τα σύνορά μας που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα κι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ και αναμένουμε ο Frontex να συνεχίσει να συμπαραστέκεται σε αυτή την αποστολή».
Πρόσθεσε πως ακολουθείται με συνέπεια μία σαφής στρατηγική, «να φέρουμε πιο κοντά την Αστυνομία σε κάθε πολίτη. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς κορώνες και ψεύτικες υποσχέσεις. Η ασφάλεια για μας δεν είναι επετειακά ποσταρίσματα και φωτογραφίες. Είναι σχέδιο, σκληρή δουλειά με προτεραιότητες, πράξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα».
Ο ίδιος έκανε αναφορά σε δράσεις του υπουργείου σε όλα τα επίπεδα, στη βελτίωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, στη συνεργασία της ΕΛΑΣ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, την ασφάλεια στις εισόδους και εξόδους της χώρας, τους τουριστικούς προορισμούς, την ενίσχυση του κύρους και του ανθρώπινου προσώπου της ΕΛ.ΑΣ.

Λ. Οικονόμου: Ασφάλεια για όλους και παντού, χωρίς εκπτώσεις

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε ότι «η συμπεριληπτική κοινωνία δομείται καθημερινά με κόπο, ενσυναίσθηση, αλλά και προσαρμογή όλων μας στις νέες ανάγκες που γεννιούνται στους κόλπους μιας κοινωνίας που διαρκώς μετεξελίσσεται. Με απαρχή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εισβολή της Ρωσίας έχουμε μπροστά μας μία σύγκρουση για περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ελευθερία, περισσότερες εγγυήσεις και ασφάλεια για τον πολιτισμό μας».
Όπως είπε, «η απόλυτη ασφάλεια δεν θα επιτευχθεί ποτέ. Θα ήταν το ίδιο σαν να λέγαμε ότι θα τελειώσει το έγκλημα. Όμως με συγκροτημένες και αποφασιστικές κυβερνήσεις, όπως η σημερινή και με συνεχή εγρήγορση και αναβάθμιση του πλέγματος των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, μπορούμε να υποστηρίξουμε με παρρησία το δόγμα: Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού, χωρίς εκπτώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης