Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ - Μπρατάκος: Κοιτάζουμε μπροστά - Υπηρετούμε και προετοιμάζουμε το μέλλον της πατρίδας

Συνέδριο ΝΔ - Μπρατάκος: Κοιτάζουμε μπροστά - Υπηρετούμε και προετοιμάζουμε το μέλλον της πατρίδας
«Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα και έτσι πρέπει να παραμείνει», τόνισε ο Γ. Μπρατάκος
Σχετικά Άρθρα

«Αυτό που έχουμε μάθει και συνεχίζουμε να κάνουμε, αυτό που μας υπαγορεύει η ιστορία της παράταξής μας είναι να κοιτάζουμε μπροστά. Να υπηρετούμε και να προετοιμάζουμε το μέλλον της πατρίδας», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μπρατάκος, ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών κατά τη δεύτερη μέρα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του Κόμματος.
«Η ΝΔ το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης είναι μια παράταξη που δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στο μέλλον με ορίζοντα όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο, με όραμα και ευθύνη για τις γενιές που έρχονται», τόνισε ο κ. Μπρατάκος.
Αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην οποία έδωσε το στίγμα των προηγούμενων ηγεσιών της ΝΔ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση, συμπληρώνοντας τον τρίτο χρόνο της θητείας της, δεν πανηγυρίζει για όσα έχει πετύχει, για το γεγονός ότι κράτησε τη χώρα όρθια μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, για το γεγονός ότι παρά το αντίξοο περιβάλλον έχει ήδη εφαρμόσει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός της.
Ο κ. Μπρατάκος, αφού σημείωσε ότι είναι δικαιολογημένος ο φόβος και η ανασφάλεια λόγω της έκρηξης της ακρίβειας σε ένα περιβάλλον που βιώνουμε τις συνέπειες από τις κρίσεις της πανδημίας και της εισβολής στην Ουκρανία, τόνισε πως «δεν πρέπει όμως και δεν θα αφήσουμε τα συναισθήματα αυτά να μετατραπούν σε απόγνωση και θυμό και να οδηγήσουν τη χώρα ξανά στην αστάθεια και την οπισθοχώρηση».
Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, ανέφερε ότι οι δυνάμεις της προόδου δεν υποχωρούν μεν , αλλά ταυτόχρονα και οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι ξανά εδώ και «εναπόκειται σε μας, λοιπόν, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επικρατήσουν στη χώρα μας».

Κόμμα ανοιχτό

Υπογράμμισε την ανάγκη για ένα κόμμα ανοιχτό και όχι συρρικνωμένο, ένα κόμμα διευρυμένο ικανό να ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ειδικά της νέας γενιάς.
Όπως είπε, «για να κερδίσουμε τη μάχη χρειαζόμαστε ένα κόμμα που θα βρίσκεται σε επαφή και θα ανανεώνει διαρκώς τις δεσμεύσεις του για τις νέες και για τους νέους, για τους αγρότες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για τη μεσαία τάξη, για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, για τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά κυρίως για τους αδύναμους πολίτες».
«Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα και έτσι πρέπει να παραμείνει», συμπλήρωσε.
Τέλος, αναφέρθηκε στα μέτρα που ελήφθησαν στη διάρκεια της πανδημίας και στα επιτεύγματα της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί.
«Πάνω απ' όλα πάμε να μετρηθούμε και να επικρατήσουμε με επικεφαλής τον ηγέτη της παράταξής μας, τον αρχηγό της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό με όραμα για το μέλλον του τόπου, έναν ηγέτη ουσίας και συναίνεσης, έναν ηγέτη που εμπνέει και τον εμπιστευόμαστε, τον σημερινό και αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, για το καλό της Ελλάδας μας, για το καλό των παιδιών μας», κατέληξε.

Δεύτερη ημέρα του 14ου Συνεδριου της ΝΔ - Έξι θεματικές ενότητες

Με σύνθημα "Δίπλα σε κάθε Πολίτη" και την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκη, ολοκληρώνεται την Κυριακή 8/5 το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο πραγματοποιείται στο Athens Metropolitan Expo και ξεκίνησε στις 6/5.
Σήμερα, Σάββατο 7/5, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, μίλησε ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ενώ ομιλητές είναι και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μπούγας, ο γραμματέας Οργανωτικού και αν. γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Στέλιος Κονταδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, η Έλενα Σώκου, εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.
Επίσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.
Μάλιστα, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες:

  • «Ασφάλεια για όλους».
  • «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».
  • «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη».
  • «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας».
  • «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της».
  • «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους», οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν στη νέα γενιά.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα(7/5) 14:00-18:00 και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 13:00 έως τις 16:00.

Ολοκλήρωση του συνεδρίου την Κυριακή 8/5

Την Κυριακή 8/5 θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Β. Μεϊμαράκης.
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσει με ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12:30.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης