Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απίστευτος καβγάς Οικονόμου - Αυγέρη στη Βουλή: «Είσαι για πολύ μεγάλο…» - Παραπομπή του βουλευτή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απίστευτος καβγάς Οικονόμου - Αυγέρη στη Βουλή: «Είσαι για πολύ μεγάλο…» - Παραπομπή του βουλευτή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τα διαδικαστικά επί του νομοσχεδίου Πλεύρη για τον "Γιατρό για Όλους", ο κ. Οικονόμου ακούγεται να λέει: "Αυτά αλλού. Αυτά εκεί που σε παίρνει, κυρία μου. Είσαι ανύπαρκτη στην επιτροπή. Έρχεστε μία στις τόσες. Να τελειώνουμε"

Ένα απίστευτο επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου και την Δώρα Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με αφορμή τα διαδικαστικά επί του νομοσχεδίου Πλεύρη για τον "Γιατρό για Όλους", ο κ. Οικονόμου ακούγεται να λέει: "Αυτά αλλού. Αυτά εκεί που σε παίρνει, κυρία μου. Είσαι ανύπαρκτη στην επιτροπή. Έρχεστε μία στις τόσες. Να τελειώνουμε". Μάλιστα, προέβη σε μια χειρονομία λέγοντας: "Είσαι για πολύ μεγάλο… να σε ακούσουμε και να γελάμε".

 Ο διάλογος Οικονόμου - Αυγέρη:
Β. Οικονόμου: Δεν δικαιούστε να ομιλείτε, δεν είστε τακτική στην επιτροπή μας

Δ. Αυγέρη: Δεν δικαιούμαι; Από που και ως που;

Β. Οικονόμου: Δεν δικαιούστε να ομιλείτε… Δεν είστε τακτική στην επιτροπή

Φωνές από Δ. Αυγέρη: Eίστε τζάμπα μάγκας

Β. Οικονόμου: Είσαι για πολυ μεγάλο να σε ακούσουμε και να γελάμε

Φωνές από Δ. Αυγέρη: Eίστε τζάμπα μάγκας

Βασίλης Οικονόμου: Aυτά που σε παίρνει αλλού όχι σε μένα

Δώρα Αυγέρη: Eίσαι τζάμπα μάγκας

Β. Οικονόμου: Δεν δικαιούστε. Είσαι ανύπαρκτη στην επιτροπή και ήρθες να δημιουργήσεις εντυπώσεις

Δώρα Αυγέρη: Θέτω θέμα μομφής στο πρόσωπό σας

Β. Οικονόμου: Θέσε ότι θέλεις, η διαδικασία συνεχίζεται

Δείτε το βίντεο:

Καταγγελία στον πρόεδρο της Βουλής κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη

Σε κατάθεση καταγγελίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, για "αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά" του προέδρου της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βασίλη Οικονόμου, με "απρεπείς χαρακτηρισμούς και προσβλητικές χειρονομίες", εναντίον βουλευτή τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέβη η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε "ανοίκεια και προκλητική επίθεση, που αντιβαίνει σε κάθε έννοια σεβασμού του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, του Β. Οικονόμου προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Αυγέρη" κατά τη σύγκληση της επιτροπής, στις 05/05/2022.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η γραμματέας της Κ.Ο. ζητά τη θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής με βάση και τα όσα ορίζονται στα άρθρα 77 και 80 του Κανονισμού της Βουλής καθώς και να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Οικονόμου στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, "όπως άλλωστε ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής γι' αυτές τις περιπτώσεις".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης