Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σχοινάς (ΕΕ): Σήμερα 4/5 το απόγευμα η εξειδίκευση των μέτρων για το ρωσικό πετρέλαιο

Σχοινάς (ΕΕ): Σήμερα 4/5 το απόγευμα η εξειδίκευση των μέτρων για το ρωσικό πετρέλαιο
Θα χρειαστούν λίγες ακόμα ημέρες για να βρεθεί λύση με τις πληρωμές του ρωσικού φυσικού αερίου είπε ο Μ. Σχοινάς
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου το απόγευμα αναμένεται να γίνει η εξειδίκευση των μέτρων και των κυρώσεων για το ρωσικό πετρέλαιο υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση της ΕΕ για απαγόρευση στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Σχοινάς είπε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και ότι το απόγευμα σε συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ, θα εξειδικευτεί ο τρόπος εφαρμογής της, καθώς και κάποια αιτήματα μεμονωμένων χωρών.
Όσον αφορά το ρωσικό φυσικό αέριο και τον τρόπο πληρωμής του, ο κ.Σχοινάς ανέφερε ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμη για να βρεθεί λύση ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.
Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου, σημειώνοντας ότι η απόφαση για μια κοινή αγορά ενέργειας -όπως έγινε και με τα εμβόλια του κορωνοϊού -, έχει ήδη βρεθεί και θα αρχίσει με την κοινή απόφαση για την αγορά υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ.
Όπως είπε, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση για την ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών από τη ενεργειακή ακρίβεια, καθώς, όπως είπε, στην ΕΕ έχει διαπιστωθεί από τον Φεβρουάριο μια αρραγής ενότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης