Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα μέτρα στήριξης - Οικονόμου: Δραστική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Νέα μέτρα στήριξης - Οικονόμου: Δραστική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα υπάρξει παρέμβαση για οριζόντια ουσιαστική στήριξη με ευρύ ορίζοντα
Σχετικά Άρθρα
Στη λήψη οριζόντιων μέτρων που θα επιφέρουν δραστική μείωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί νέο πακέτο μέτρων στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, και τόνισε ότι θα υπάρξει παρέμβαση για οριζόντια ουσιαστική στήριξη με ευρύ ορίζοντα, και σε καταναλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια που έχουν τεθεί έως τώρα. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη» είπε ο κ. Οικονόμου και σημείωσε ότι «θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα ένα νέο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας για ακρίβεια στην ενέργεια».
Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «περισσότερα από 4 δισ. ευρώ δόθηκαν για στήριξη των νοικοκυριών έως τώρα» και αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «ασύστολα ψέματα και τοξικότητα» σχετικά με τη ΔΕΗ.

«Ψέμα» τα περί ακριβότερου ρεύμα στην Ελλάδα

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι «είναι ψέματα ότι οι Έλληνες πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα στην Ευρώπη» και σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η τιμή λιανικής στη χώρα μας είναι χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
«Το πρόβλημα με τις αυξήσεις είναι πανευρωπαϊκό, και η κρατική στήριξη επέφερε αποτέλεσμα. Η στήριξη απέδωσε ώστε 2.321.000 νοικοκυριά είδαν μικρές αυξήσεις. Με παρέμβαση που σχεδιάζουμε το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πολύ σημαντική στήριξη στις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Η λύση στα προβλήματα είναι ο επαγγελματισμός και η σκληρή δουλειά. Τα μέτρα θα είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις» είπε ο κ. Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης