Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Επιτακτική ανάγκη, η ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση - Έργα 75 εκατ. ευρώ στο Τατόι

Οικονόμου: Επιτακτική ανάγκη, η ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση - Έργα 75 εκατ. ευρώ στο Τατόι
Τα έργα στο Τατόι θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025
Σχετικά Άρθρα

Στο αίτημα για ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια επιμένει η ελληνική κυβέρνηση.
Με αφορμή την νίκη του Emmanuel Macron στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας αλλά και την άνοδος της ακροδεξιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- ότι «οι εκλογές ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους και τις κρίσεις ετών, με κορύφωμα την ακρίβεια που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες, η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας».
Επίσης, σημείωσε πως «η Ελλάδα έζησε την προηγουμένη δεκαετία, ως αποτέλεσμα των μνημονίων, το πώς τα οικονομικά προβλήματα μπορούν εν ριπή οφθαλμού να προκαλέσουν πολιτική κρίση και να εκτρέψουν τον λαϊκισμό και τις ακρότητες. Επειδή έχουμε εμπειρία και τελικά καταφέραμε να αποκρούσουμε αυτά τα πολιτικά φαινόμενα, έχουμε βαρύνοντα λόγο στις εξελίξεις. Προσδοκούμε επίσης το επόμενο διάστημα την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας με τη Γαλλία, μετά και την επανεκλογή του προέδρου Macron».

Έργα 75 εκατ. ευρώ στο Τατόι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Σκωτία έπειτα από πρόσκληση του πρίγκιπα Κάρολου. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, o πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιώνα του Dumfries House, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας με τη μορφή κοινωνικής προσφοράς.
Κατά τη συνάντηση τους θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου. Για το θέμα αυτό ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 25 Μαρτίου 2021.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο σχέδιο και τις ενέργειες για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του κτήματος Τατοϊου. Όπως είπε τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ και θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως 31 Δεκεμβρίου 2025.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Biden

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον πρόεδρο Joe Biden, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι στην ατζέντα της συζήτησης δεν περιλαμβάνεται η περαιτέρω συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά η διμερείς σχέσεις και η πορεία της συνεργασίας της Αθήνας με τη Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης