Πολιτική

Ταξίδια αποπροσανατολισμού σε Σκωτία και ΗΠΑ - Τακτικές Macron από Κ. Μητσοτάκη, ενώ η κοινωνία βράζει

Ταξίδια αποπροσανατολισμού σε Σκωτία και ΗΠΑ - Τακτικές Macron από Κ. Μητσοτάκη, ενώ η κοινωνία βράζει
Η Ελλάδα «έπαιξε» το ρόλο του καλού και υπάκουου παιδιού και δεν πήρε τίποτα

Mε ατζέντα να αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα της χώρας, ξεκινάει η μεταπασχαλινή περίοδος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η επιστροφή στην δύσκολη πραγματικότητα της καθημερινότητας.
Ταξίδι αποπροσανατολισμού από την πραγματικότητα
Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Σκωτία για να συναντηθεί με τον πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο προκειμένου να ξεναγηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του Dumfries House, τα οποία αποτελούν πρότυπο διαχείρισης που μπορεί να ακολουθηθεί και στην περίπτωση του Τατοίου.
Υπάρχει ενδιαφέρον από τον διάδοχο του θρόνου για το Τατόι, ωστόσο, η περιοχή γύρω από το Τατόι είναι καμμένη και όχι άμεσα αξιοποιήσιμη.
Η μόνη εξήγηση που υπάρχει για την χρονική στιγμή που τίθεται αυτό το ταξίδι είναι να αποπροσανατολιστεί η κοινωνία και να ξεχαστεί από την ακρίβεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Παρά την πρόσβαση των ΗΠΑ μέσω Αλεξανδρούπολης η ΗΠΑ δεν στηρίζουν τα συμφέροντα μας


Το δεύτερο ταξίδι του Πρωθυπουργού που θα έχει παρασκήνιο και πριν και μετά, είναι η μετάβαση του στις ΗΠΑ και στον Λευκό Οίκο.
Ακόμα δεν είναι γνωστή η ακριβής ατζέντα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα τεθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που καίνε και την αμερικανική διπλωματία.
Η Ελλάδα έχει δώσει ως τώρα γη και ύδωρ χωρίς να έχει προωθήσει τα ελληνικά αιτήματα στην περιοχή.
Έχει δώσει πλήρη πρόσβαση στην Αλεξανδρούπολη για τα στρατεύματα των ΗΠΑ, έχει αναπτύξει μία σκληρή αντιρωσική στάση και δεν έχει πάρει τίποτα.
Από την επανέναρξη των σχεσεων ΗΠΑ-Τουρκίας – που είχαν παγώσει- και το αίτημα για νέα F 16 που θα ικανοποιηθεί, τη νέα διαπραγματευση για τα F-35 μέχρι την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νuland που είπε ότι ο Eastmed είναι ακριβό και δύσκολο πρότζεκτ.
Η Ελλάδα «έπαιξε» το ρόλο του καλού και υπάκουου παιδιού και δεν πήρε τίποτα.

Η Ελλαδα δεν πήρε τίποτα για την στάση της, ΗΠΑ και Ε.Ε την βάζουν σε δεύτερη μοίρα


Ενδιαφέρον θα έχει, λοιπόν, τι άλλο θα ζητήσουν οι ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Biden από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με την Ουκρανία.
Διότι, όπως φαίνεται, οι ΗΠΑ αρχίζουν πλέον και εξοπλίζουν όλο και περισσότερο την Ουκρανία με όπλα και οπλικά συστήματα που λογικά περνάνε από την Αλεξανδρούπολη και σε αυτή την πιο στενή σχέση, αναζητείται ποιος θα είναι ο επόμενος ρόλος της Ελλάδας.
Επίσης, είναι απορίας άξιο ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ειδικά τώρα που έχει ξανανοίξει το θέμα της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πόρων.
Η Ελλάδα χρειάζεται μία ξεκάθαρη στάση από τις ΗΠΑ αλλά η αναβαθμισμένη θέση της Τουρκίας μετά το πόλεμο την μπλοκάρει...

Δεν είναι ακροδεξιοί το 42% της LePen – Θα έχουμε και εδώ συσπείρωση αυτών των δυνάμεων


Τέλος, ο Πρωθυπουργός θα κοιτάξει να επωφεληθεί της νίκης Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Ήδη κάποια βίντεο που βγαίνουν από το Μαξίμου λένε Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι Νέα Δημοκρατία. Θέλει να παίξει το προσωπικό του χαρτί προεκλογικά αλλά ας έρθουμε στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν είναι Γαλλία. Δεν έχουμε προεδρική δημοκρατία και στην Ελλάδα, το μεγάλο μέρος της Δεξιάς πήγε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2019 αλλά τώρα είναι διασπασμένο σε πολλά κόμματα.
Στην Γαλλία η Le Pen πήρε 42% αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ακροδεξιοί.
Είναι απλοί πολίτες, αγρότες και εργάτες που συγκινούνται με τα λόγια «Πρώτα η Γαλλία» αναφερόμενοι τόσο στην ελαστικότητα Macron στη μετανάστευση όσο και στην ενδοτικότητα στα πλαίσια της Ε.Ε που δεν έχει πάρει καμία απόφαση για την ακριβή ενέργεια που πληρώνει ο γάλλος πολίτης.
Όσο περνάει ο καιρός και η Ε.Ε δεν παίρνει αποφάσεις, και στην Ελλάδα θα συσπειρώνονται τέτοιες δυνάμεις που θα εκφραστούν αρνητικά απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης