Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Αρκαλοχώρι ο Ανδρουλάκης: Οι κάτοικοι μετρούν ακόμη τις πληγές τους εγκλωβισμένοι σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας

Στο Αρκαλοχώρι ο Ανδρουλάκης: Οι κάτοικοι μετρούν ακόμη τις πληγές τους εγκλωβισμένοι σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας

Στο Αρκαλοχώρι ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Επτά μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και όλων των σεισμόπληκτων περιοχών μετρούν ακόμη τις πληγές τους εγκλωβισμένοι σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας, που αποδεικνύει τις ολιγωρίες της κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ούτε μια άδεια ανακατασκευής.
Ο κ. Ανδρουλάκης από το Αρκαλοχώρι ανέφερε πως «είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και να πιέσουμε να απαντηθεί αυτή η ολιγωρία, μέσα από την πρόσληψη περισσότερων μηχανικών που θα μπορούν να αξιολογήσουν τους φακέλους».
Ο ίδιος ζήτησε να δοθούν λύσεις για τους κατοίκους και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρξει πίεση προς την κυβέρνηση και για την ανάγκηαναθεώρησης των τιμών στο τιμολόγιο ανακατασκευής.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «οι ανατιμήσεις έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα» και πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός της πράσινης κατοικίας από τα μη κατοικήσιμα «ώστε να δοθεί αποζημίωση οικοσυσκευών και να μην απορρίπτεται σιωπηλά».
«Η αποζημίωση και η στήριξη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να αφορά μόνο το Αρκαλοχώρι, αλλά όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές» , είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτός «είναι ο μόνος τρόπος ώστε οι άνθρωποι να επιστρέψουν γρηγορότερα στα σπίτια τους και σε μια οικονομική κανονικότητα».
Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τους οικίσκους που έχουν στηθεί σε έκταση απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου και συνομίλησε με πληγέντες που του περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Επιπλέον, βρέθηκε και στην αγορά της περιοχής, όπου και εκεί οι κάτοικοι του εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, ενώ στο πνευματικό κέντρο Αρκαλοχωρίου θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης