Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας ίσως είναι ο μοναδικός πολιτικός στον πλανήτη που έχει μαγική λύση για όλα

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας ίσως είναι ο μοναδικός πολιτικός στον πλανήτη που έχει μαγική λύση για όλα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μετριάσει κατά μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό τις επιπτώσεις της ακρίβειας

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την κριτική για την ακρίβεια αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Η Κυβέρνηση, από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, έχει διαθέσει για να στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά 4 δισ.. Αυτό που ονομάζει αδράνεια ο κ. Τσίπρας είναι 4 δισ. ευρώ που ήρθαν να στηρίξουν την κοινωνία, για να έχουμε χαμηλότερη τιμή στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» δήλωσε μιλώντας στο Open.
«Ο κ. Τσίπρας είναι 15 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος. Όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος έχει αλλάξει δραστικά, έχουν έρθει τα πάνω-κάτω και όχι μία φορά, περισσότερες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το τελευταίο καθοριστικό γεγονός. Μπαίνουν καινούργια ερωτήματα και σοβαρές προκλήσεις. Μονότονα η απάντηση του κ. Τσίπρα σε αυτό είναι "οι λίγοι", "τα συμφέροντα των λίγων", "η νεοφιλελεύθερη ελίτ που δεν ενδιαφέρεται για τον κόσμο"» συνέχισε ο ίδιος, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Η προσπάθειά μας είναι να μετριάσουμε κατά το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό τις επιπτώσεις της ακρίβειας. Δεν είπαμε ποτέ ότι μπορούμε να απορροφήσουμε το σύνολο των αυξήσεων.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας πρέπει να είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός στον πλανήτη που έχει μια εύκολη απάντηση και μία μαγική λύση για όλα τα ζητήματα. "Λαγούς από το καπέλο", μεγάλα λόγια, πράγματα που δεν έχουν μετρηθεί και δεν έχουν κοστολογηθεί και μια επιδερμική αντιμετώπιση των πραγμάτων, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει ούτε με τη σοβαρότητα της κρίσης, αλλά ούτε και με την υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνουν πολιτικοί σχηματισμοί και πολιτικοί παράγοντες μπροστά σε αυτό το περιβάλλον μέσα στο οποίο, δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε όλοι με προκλήσεις πρωτόγνωρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης