Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Τσίπρα σε Ανδρουλάκη: Να μας πει ποιον θέλει για πρωθυπουργό, να μη κινείται σε γκρίζα ζώνη

Επίθεση Τσίπρα σε Ανδρουλάκη: Να μας πει ποιον θέλει για πρωθυπουργό, να μη κινείται σε γκρίζα ζώνη
Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για «γκρίζες ζώνες» στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας, στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επιλογή να μην λαμβάνει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, όπως είπε, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν θα στηρίξει ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό.
«Ο κ. Ανδρουλάκης καλό είναι εκτός από το τι δεν θέλει, να μας πει και τι θέλει. Καλό είναι να μιλήσει προγραμματικά και να μας πει τι θέλει, γιατί μέχρι τώρα κινείται στη γκρίζα ζώνη, στη ζώνη του “δεν γνωρίζω-δεν απαντώ”», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την κατηγορία ότι «προσπαθεί να στραγγαλίσει το ΚΙΝΑΛ», ο κ. Τσίπρας σημείωσε:
«Αν προσπαθούσαμε να στραγγαλίσουμε τις πολιτικές δυνάμεις δεν θα θεσπίζαμε την απλή αναλογική. Εμείς πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας» είπε και επεσήμανε: «Δεν πρέπει να μας λέει μόνο ποιους δεν θέλει, αλλά ποιες είναι οι προγραμματικές του θέσεις. Τους πρωθυπουργούς τους βγάζει ο ελληνικός λαός και οι συσχετισμοί της κάλπης και όχι οι παρα-κάμαρες. Αν μας λέει ότι δεν θέλει τον τάδε ή τον δείνα, ας μας πει και ποιον θέλει. Γιατί θα πάει σε εκλογές χωρίς να ξέρει ο λαός ποιος θα είναι πρωθυπουργός; Αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι πρώτο κόμμα, ας διεκδικήσει να είναι εκείνος πρωθυπουργός. Απευθυνόμαστε και σε άλλες δυνάμεις, όχι μόνο στο ΚΙΝΑΛ, με ξεκάθαρες θέσεις: Διεκδικούμε να σταματήσει η κοινωνική λεηλασία, να έχουμε πολιτική αλλαγή, να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Όποιος κινείται στη γκρίζα ζώνη κάνει ζημιά και στον εαυτό του. Δεν μπορείς να μην ξεκαθαρίζεις ότι θέλεις να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να μην ξεκαθαρίζεις ότι δεν θα γίνεις δεκανίκι της. Το ΠΑΣΟΚ πήγε στο 6% γιατί συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά».

«Θα μας βγάλει άσο από το μανίκι, κάποιον που δεν γνωρίζουμε;» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι απευθύνεται όχι μόνο στο ΚΙΝΑΛ αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις. «Εμείς διεκδικούμε πολιτική αλλαγή, να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς που τα έχει κάνει μαντάρα και να δώσουμε ανάσα στον τόπο με ένα πρόγραμμα που είναι ρεαλιστικό» τόνισε.
Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για «γκρίζες ζώνες» στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Μετά από ένα τετραήμερο συνέδριο που τα είχε όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για… «καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση», το να επικρίνει ο κ. Τσίπρας τη δική μας παράταξη για «γκρίζες ζώνες», μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης