Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Σήμα πολιτικής αλλαγής το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Σύντομα ο λογαριασμός στο Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Σήμα πολιτικής αλλαγής το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Σύντομα ο λογαριασμός στο Μητσοτάκη
Βγαίνουμε από το συνέδριο με 5 + 1 ξεκάθαρους προγραμματικούς άξονες για την προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο υπήρξε το πιο μαζικό στην ιστορία του, δίνει το σήμα της πολιτικής αλλαγής διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
«Βγαίνουμε από το συνέδριο με 5+1 ξεκάθαρους προγραμματικούς άξονες για την προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης μέρας, προτάσεις που ταυτόχρονα απευθύνονται, ως βάση διαλόγου, σε κάθε προοδευτική δημοκρατική δύναμη.
Είμαστε εδώ και καιρό σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο – και από την κοινωνία πια - ότι έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής.
Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής γιατί ο μήνας δεν βγαίνει, γιατί η Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, είναι δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αυξήσεων στο ρεύμα, γιατί στην ΕΕ ο μέσος όρος αυξήσεων στα τρόφιμα είναι στο 5% και στη χώρα μας ξεπερνά το 15%.
Έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση, 3 χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνουν 3 δισ. περικοπές στις συντάξεις» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Ηλιόπουλος.

Κατώτατος μισθός

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν που είχε το 2010, ενώ το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης με δύο εξαιρέσεις –η Ελλάδα είναι η μία- το 2020 και το 2021 αύξησαν τον κατώτατο μισθό».
«Με βάση τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, όσοι είναι στον βασικό μισθό, μόνο το Γενάρη έχασαν το 14% της αγοραστικής τους δύναμης.
Άρα όταν εμείς προτείνουμε την αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, είναι πρώτα απ’ όλα γιατί αποτελεί βασικό μέσο για τους πολίτες για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως «όταν το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο κατά 27% για τους κάτω των 25 ετών και 11% συνολικά, και τα δημόσια έσοδα βελτιώθηκαν και η κατανάλωση ενισχύθηκε».

Δεν έχουμε δει ακόμα τα αποτελέσματα του πολέμου στην Ουκρανία

Απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η σημερινή κρίση ακρίβειας προκλήθηκε από τις διεθνείς εξελίξεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι «τα πραγματικά αποτελέσματα του πολέμου μέχρι στιγμής δεν τα έχει ζήσει η ελληνική οικονομία».
«Ωστόσο, οι τιμές στα λιπάσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί ήδη από τον Οκτώβρη, πολύ πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ήδη από τον Αύγουστο η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια στην χονδρεμπορική τιμή στο ρεύμα» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως «πρέπει άμεσα να φορολογηθούν τα “ουρανοκατέβατα” κέρδη στην αγορά ενέργειας, όπως κάνει ήδη η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία».
«Αν κάποιος συγκρίνει την τιμή χονδρικής με την τιμή παραγωγής, θα διαπιστώσει ότι τους τελευταίους εφτά μήνες οι εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα, έχουν υπερκέρδη που φτάνουν το 1,5 δισ. Δεν γίνεται τόσον καιρό η ΡΑΕ να μη δίνει τα στοιχεία, δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να παίζει κρυφτό με τα υπερκέρδη στην αγορά ενέργειας, στηρίζοντας ουσιαστικά την αισχροκέρδεια» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες της κυβέρνησης για όλα αυτά και ότι οι πολίτες θα στείλουν το λογαριασμό στο Μαξίμου.
«Ο λογαριασμός αυτός δεν θα έχει δόσεις, θα είναι μία κι έξω» υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης