Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο: Οι ομιλίες βουλευτών του κόμματος - Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση έχει το αίσθημα ευθύνης

Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο: Οι ομιλίες βουλευτών του κόμματος - Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση έχει το αίσθημα ευθύνης
"Η πραγματικότητα σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Κρήτη βλέπει να υλοποιούνται έργα τα οποία θα ήταν αδιανόητα επί εποχής και αλήστου μνήμης Τσίπρα», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη

«Θα τα βγάλουμε πέρα, όπως τα βγάλαμε και με όλες τις άλλες κρίσεις», τόνισε κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 2ου προσυνεδρίου τη ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, κυβερνητικών στελεχών και πλήθους μελών του κόμματος και τοπικών φορέων, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κα Μπακογιάννη στον χαιρετισμό της υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη της μέρα αντιμετώπισε κρίσεις και πως «έχει το αίσθημα ευθύνης να μπορέσει να σηκώσει ξανά την Ελλάδα».
Κάνοντας αναφορά στην Κρήτη και τα νέα έργα και τις υποδομές που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, όπως τον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «δίνουν νέα δυναμική στο νησί» και οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά «τι σημαίνει η πραγματικότητα για τον τόπο μας και η πραγματικότητα σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Κρήτη βλέπει να υλοποιούνται έργα τα οποία θα ήταν αδιανόητα επί εποχής και αλήστου μνήμης Τσίπρα».

Για Τσίπρα

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, Α. Τσίπρα στο συνέδριο, ανέφερε ότι «εμφανίστηκε και έταξε ξανά λαγούς με πετραχήλια. Πολλά λεφτά, πολλά δισεκατομμύρια, μαγικές λύσεις. Όλα τα είχε ο μπαξές του κυρίου Τσίπρα, ένα πράγμα μόνο δεν μας είπε: που θα τα βρει αυτά τα λεφτά».
Η κα Μπακογιάννη συμπλήρωσε ότι οι Έλληνες και οι Κρητικοί «είναι πλέον ψυλλιασμένοι και ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι υποσχέσεις» και πως στις επόμενες εκλογές, σε ένα χρόνο «η Κρήτη θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη».
bakogianni1.JPG

‘Άλλοι ομιλητές

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηρακλείου, Μ. Σενετάκης, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η ΝΔ είναι «η μόνη πολιτική δύναμη που τις δύσκολες αυτές ώρες εγγυάται την δημοκρατία, την σταθερότητα, την ασφάλεια, την ευημερία και εντέλει την προοπτική της χώρας.
Πρόσθεσε πως «η συνταγή της μεθοδικής δουλειάς, της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας δεν άλλαξε. Είναι η μέθοδος Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, πριν από δυο χρόνια. Είναι η μέθοδος Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ξεπερνάμε τις κρίσεις, κρατάμε την χώρα όρθια και βρισκόμαστε σταθερά και με μεγάλη διαφορά μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Είναι η μέθοδος Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ξεπεράσαμε την κρίση στον Έβρο. Την κρίση στο Αιγαίο. Την κρίση με την πανδημία. Με την ίδια μέθοδο θα ξεπεράσουμε και την κρίση με την ακρίβεια. Η ίδια μέθοδος θα μας ξαναδώσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές. Είναι η μέθοδος Κυριάκου Μητσοτάκη που την επόμενη φορά θα κάνει και την Κρήτη μπλε».
Στα έργα που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης στην Κρήτη αναφέρθηκε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μ. Βολουδάκης, λέγοντας ότι «μέσα από κρίσεις βαριές, μέσα από κύματα που χτύπησαν το καράβι της πατρίδας και του κόσμου ολόκληρου, εμείς αντέξαμε γιατί έχουμε αυτές τις σταθερές θέσεις στις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε, αλλά και γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μία βαθιά λαϊκή παράταξη, με ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτές τις ρίζες επιστρέφουμε, στον κόσμο τον απλό. Αυτός είναι ο κόσμος που μας δίνει τη δύναμη να αντέχουμε έως σήμερα και στη βάση αυτών των θέσεων και αυτής της ζωντανής σχέσης με την ελληνική κοινωνία θα πορευτούμε και την επόμενη μέρα, διεκδικώντας και την επόμενη τετραετία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Ακόμη, ο βουλευτής Χανίων, Β. Διγαλάκης, υπογράμμισε ότι «το σύνθημα είναι σαφές», «συνεχίζουμε μπροστά, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Αφήνουμε πίσω τους πολιτικούς μας αντιπάλους στα αδιέξοδα, στην εσωστρέφεια, στον λαϊκισμό και στις αυταπάτες τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη η οποία εγγυάται τη σταθερότητα, εγγυάται την ανάπτυξη της χώρας, εμπνέει την εμπιστοσύνη των εταίρων».
O βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γ. Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία παραμένει η μεγάλη φιλελεύθερη λαϊκή παράταξη της χώρας, πλειοψηφούσα στην ελληνική κοινωνία», ενώ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «ξεπερνάμε την κρίση, ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον της Ελλάδας. Ξεκινάμε τη μεγάλη μάχη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές»
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Ευ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στην ψήφο ενόψει των εκλογών όποτε αυτές και αν γίνουν, σημείωσε ότι ο πολίτης «δεν είναι ώρα να πάει διαμαρτυρόμενος ή εκνευρισμένος. Είναι ώρα να πάει με σκέψη για να μπορέσει να καταλάβει, ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι. Ποιος είναι νοικοκύρης και ποιος όχι, ποιος είναι εργατικός και ποιος τεμπέλης σε κότερα με πούρα. Ποιος σκέφτεται δεύτερη φορά αριστερά και ονειρεύεται και θέλει να ξαναφέρει μία κομματοκοκρατία», ενώ σημείωσε και πως στο συνέδριο του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει και πάλι την εμπιστοσύνη των συνέδρων.
Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γ. Μπρατάκος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα έργα ανάπτυξης που έχουν γίνει λέγοντας πως «η διαφορά είναι ότι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν στις υποσχέσεις. Αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του κόμματος μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν Κρητικό, κάνει πράξη. Και μόνο για αυτό το λόγο αξίζει να κερδίσει την αναγνώριση και την ψήφο της Κρήτης στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν».
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Π. Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην παρουσία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκπροσώπησε τη ΝΔ λέγοντας πως «θα σταθώ σε μία λέξη που άκουσα πολλές φορές και απάντησα στη συνέχεια με την ομιλία μου στον κ. Τσίπρα, τη λέξη "καθεστώς" που χρησιμοποίησε για τον πρόεδρο μας και για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ενώ «η παράταξη, το κόμμα που ανακάλυψε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, αυτοί που τα στελέχη τους κάλεσαν να κλείσουμε, όπως είπαν, τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη φυλακή για να κυβερνήσουμε, δεν πρέπει να μιλάνε για "καθεστώς". Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός γιατί έγιναν εκλογές και πήραμε αυτοδυναμία. Πήραμε την ψήφο του ελληνικού λαού και υλοποιούμε αυτό το οποίο λέγαμε προεκλογικά. Είναι μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την πανηγυρική ψήφο του ελληνικού λαού και φίλες και φίλοι θα είναι ξανά».
synedrio_nd.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης