Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία το πρόβλημα της ενέργειας

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία το πρόβλημα της ενέργειας
Διογκωνόταν για μήνες αλλά το αποσιώπησε η κυβέρνηση υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το πρόβλημα με το κόστος της ενέργειας δεν προέκυψε ως «κεραυνός εν αιθρία» αλλά είναι «μια εξέλιξη που διογκωνόταν για μήνες αλλά την αποσιώπησε η κυβέρνηση» διατύπωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι απολύτως ανεπαρκή.
Πρέπει να υπάρξει σοβαρή ρυθμιστική παρέμβαση από το κράτος στον κλάδο της ενέργειας» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Χαρίτσης και αναφέροντας ως παραδείγματα το «πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή», την «μείωση του ΕΦΚ σε ενέργεια και καύσιμα, για την οποία έχουμε καταθέσει τροπολογία ήδη από τις 28 Σεπτεμβρίου», την «φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και αναδιανομή τους στην κοινωνία» και την «ισχυρή δημόσια παρουσία στην ΔΕΗ».

Ριζοσπαστικά μέτρα

«Απαιτούνται ρεαλιστικά αλλά και ριζοσπαστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση» είπε ο κ.Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ καθώς και για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της κρίσης σε 120 δόσεις με «κούρεμα» της βασικής οφειλής με συγκεκριμένα κριτήρια».
«Η κυβέρνηση επικαλείται το δημοσιονομικό κόστος όταν πρέπει να στηρίξει την κοινωνία, ψήφισε όμως την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που κοστίζει μεσοσταθμικά στα δημόσια ταμεία 1,5 δισ. ετησίως, όσο δηλαδή η μείωση του ΕΦΚ για έναν χρόνο.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα σε πλήρη αντιδιαστολή με την κυβερνητική λογική της αυτορρύθμισης των αγορών και της μη παρέμβασης στην οικονομία» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης