Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο αντεπίθεσης και εκλογικής νίκης – Τσίπρας: Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή…

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο αντεπίθεσης και εκλογικής νίκης – Τσίπρας: Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή…
Το Συνέδριο έχει την ιδανική στιγμή για το ΣΥΡΙΖΑ, μια και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν για πρώτη φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη να είναι σε καθοδική τροχιά
Σχετικά Άρθρα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (σήμερα Πέμπτη 14/4 η αρχή με την ομιλία στις 18:30 το απόγευμα του Αλέξη Τσίπρα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο), το οποίο πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να είναι σε καθοδική τροχιά μια και διευρύνεται η δυσαρέσκεια της κοινωνίας για την ακρίβεια.
Το Συνέδριο είναι μια πραγματική ευκαιρία για το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου αφενός να κάνει μια ενδοσκόπηση στην πορεία του τα τελευταία χρόνια και να διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και αφετέρου – και ενδεχομένως το κυριότερο – να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση στην κυβερνητική πολιτική.
Τρία χρόνια μετά την εκλογική ήττα του 2019 και ύστερα από μια περίοδο εξαιρετικά «χαλαρής» αντιπολιτευτικής στάσης, όπου η ΝΔ εμφανιζόταν να «παίζει χωρίς αντίπαλο», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το «momentum» και να σημάνει την αντεπίθεση με απώτερο στόχο την πολιτική ανατροπή και τη νίκη στις επόμενες εκλογές.
Αν και η προοπτική αυτή, πριν μερικές εβδομάδες, φάνταζε παντελώς απίθανη, η ουκρανική κρίση και η αδυναμία της κυβέρνησης να απαντήσει στην αυξανόμενη πίεση που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την ακρίβεια σε τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια, είναι παράμετροι ικανές να αλλάξουν τις ισορροπίες στην εγχώρια πολιτική σκηνή.
Είναι άλλωστε η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλές ευκαιρίες για να σημάνει αντεπίθεση και να αποκαταστήσει πραγματικά τις σχέσεις του με την κοινωνία.
Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται – όσο κοινότυπο και αν ακούγεται -, πέρα από ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, συγκεκριμένες προτάσεις και ρεαλιστικές λύσεις στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική μερίδα των πολιτών.
Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα στοίχημα που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι.

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

Το στίγμα της σημερινής του ομιλίας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει με άρθρο του σε εφημερίδες της περιφέρειας ο Αλέξης Τσίπρας.
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Να επουλώσουμε τις πληγές μιας κοινωνίας που υπέφερε πολλαπλά αυτήν την τριετία και να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο σε μια νέα αρχή για την κοινωνία, με την κοινωνία.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει.
Το Συνέδριο έρχεται να επεξεργαστεί και να επιβεβαιώσει τον χάρτη της διαδρομής προς την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης» αναφέρει ο κ.Τσίπρας.

Κριτική σε Μητσοτάκη

Ο κ.Τσίπρας ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «καταστροφική τριετία».
«Τα αποτελέσματα της πολιτικής του έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση, οργή και την κυβέρνησή του στην αρχή του τέλους.
Παρέλαβε μια χώρα απελευθερωμένη από τα μνημόνια, με γεμάτα ταμεία, που μετά από καιρό έβλεπε προοπτική για το μέλλον, και με τις επιλογές του κατάφερε να τη γυρίσει πολλά χρόνια πίσω» υποστηρίζει ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς γενικευμένης ανασφάλειας και απόγνωσης από την έκταση και τις εκατόμβες της πανδημίας, αλλά και από την πρωτοφανή ακρίβεια, την έκρηξη του ενεργειακού κόστους από τις επιλογές Μητσοτάκη, την καθήλωση των μισθών, την κυβερνητική ψευδολογία και εξαπάτηση».

Ο λόγος στην κοινωνία

Όπως λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, ο πρωθυπουργός «αυτοθαυμάζεται μπροστά στον καθρέφτη των συστημικών ΜΜΕ, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ακόμα και σε όσους τον ψήφισαν ότι διαθέτει όχι μόνο πλεόνασμα αδιαφορίας για τους πολλούς και φροντίδας για τους λίγους αλλά και πλεόνασμα πριγκιπικής υπεροψίας».
«Στις συνθήκες αυτές η κοινωνία έχει τον λόγο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπορέσει αυτός ο λόγος να γίνει αίτημα πολιτικής αλλαγής και απαίτηση για μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα γκρεμίσει το φαύλο καθεστώς Μητσοτάκη και θα βάλει τα θεμέλια για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης» λέει ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να έρθει το συντομότερο η μέρα των εκλογών και της πολιτικής αλλαγής».

Νέα Αρχή με 5+1 προγραμματικές δεσμεύσεις

Ο κ.Τσίπρας, απευθυνόμενος στους περίπου 5.700 συνέδρους, θα ζητήσει να γίνει μια «Νέα Αρχή με την κοινωνία για την πολιτική αλλαγή», τονίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ηγηθεί μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα κληθεί να ανατάξει την χώρα με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Στο πλαίσιο αυτό θα περιγράψει τις 5+1 βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις, που μία προοδευτική κυβέρνηση θα υλοποιήσει αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να παρουσιάσει:
1) Ριζοσπαστικά και ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας
2) Την αποκατάσταση της εργασίας και ενίσχυση μισθών
3) Τη στήριξη των ΜμΕ
4) Την ενίσχυση κοινωνικής προστασίας (ΕΣΥ – Συντάξεις)
5) Την στήριξη της Νέας γενιάς (Παιδεία / Πρόγραμμα στέγης), καθώς και το όραμα του για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου (αγροτική παραγωγή - μεταποίηση - πράσινη μετάβαση)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης