Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Στην διετία πρωθυπουργίας του Μητσοτάκη έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς

Κεραμέως: Στην διετία πρωθυπουργίας του Μητσοτάκη έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς
«O ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε διορισμούς», ανέφερε η Ν. Κεραμέως

«Επί 12 χρόνια στην χώρα μας δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Στην διετία πρωθυπουργίας του Κ. Μητσοτάκη έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς εν μέσω πάρα πολύ δύσκολων συνθηκών», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε διορισμούς».
Η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με το ΑΣΕΠ, σημείωσε ότι οι πίνακες ειδικής αγωγής θα ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν οι εκπαιδευτικοί, αν και δεν προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα των νέων προσλήψεων.
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί οριζοντίως να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς με διορισμούς και επιμορφώσεις πάνω σε θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή και η οδική ασφάλεια, για να τα διδάξουν στα σχολεία.
Σε ό,τι αφορά τα voucher των εκπαιδευτικών για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, η υπουργός υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά πάνω από 160.000 εκπαιδευτικοί θα πάρουν οριζοντίως voucher για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού, υπενθυμίζοντας ότι το αντίστοιχο επίδομα που είχαν λάβει πάνω από 500.000 παιδιά.
Περαιτέρω, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι από Σεπτέμβριο θα μπουν διαδραστικοί πίνακες μέσα στην τάξη για προβολή βίντεο και ψηφιακό σχεδιασμό, αλλά και πως έχει γίνει παραγγελία 177.000 σετ ρομποτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης