Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Σε μια με δύο εβδομάδες οι αποφάσεις για το ΦΠΑ στα τρόφιμα – Στοχευμένα μέτρα

Πέτσας: Σε μια με δύο εβδομάδες οι αποφάσεις για το ΦΠΑ στα τρόφιμα – Στοχευμένα μέτρα
Δεν θα διαταράξουμε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία υποστήριξε ο κ.Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

Εντός του Απριλίου και μέσα στις επόμενες μια με δύο εβδομάδες αναμένονται οι όποιες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Πέτσας είπε πως εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για την ακρίβεια.
Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της αγοράς σε ζητήματα όπως για παράδειγμα για το ΦΠΑ στα τρόφιμα και αναμένονται οι αποφάσεις εντός Απριλίου, καθώς είναι ο μήνας κατά τον οποίο καταρτίζεται και κατατίθεται το μεσοπρόθεσμο.
«Θα περιμένουμε λίγο, τις επόμενες 1 - 2 εβδομάδες για να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα.
Δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτό.
Το σχέδιο είναι το μεσοπρόθεσμο.
Ο ορίζοντας είναι ο Απρίλιος, οπότε οι όποιες παρεμβάσεις είναι να γίνουν, προσωρινές και στοχευμένες, θα γίνουν αυτό το διάστημα» είπε ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσαρμόζεται στις συνθήκες και προχωρά με τέτοιο τρόπο που δεν θα διαταράξει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Μέτρα

Ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ειδικότερα, την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, τις επιστροφές σε πετρέλαιο ή βενζίνη, το επίδομα ακριβείας που θα δοθεί πριν το Πάσχα, την αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Αυτό που πλέον έχουμε να δούμε, είναι αν χρειάζονται άλλες παραμετρικές παρεμβάσεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν πριν από τις δικές σας πληροφορίες (ΦΠΑ στα τρόφιμα) τις οποίες όμως, πρέπει να ενσωματώνουμε σε αυτό το σχέδιο.
Είναι κρίσιμο να δείχνουμε προς τα έξω και προς τα μέσα ότι προσχωρούμε με σύνεση», τόνισε ο κ. Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης