Τελευταία Νέα
Πολιτική

O Μητσοτάκης κινδυνεύει από την οικονομία, τέλος η αυτοδυναμία – Οι Έλληνες για την Πατρίδα του Κασιδιάρη μπαίνουν στην Βουλή

O Μητσοτάκης κινδυνεύει από την οικονομία, τέλος η αυτοδυναμία – Οι Έλληνες για την Πατρίδα του Κασιδιάρη μπαίνουν στην Βουλή
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξεχάσει την αυτοδυναμία - Η οικονομία και η ακρίβεια είναι δύο βασικές παράμετροι πολιτικής αποσταθεροποίησης
Σχετικά Άρθρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διασώθηκε πολιτικά από την πανδημία.
Παρά τους σοβαρά επιδεινωμένους υγειονομικούς δείκτες και το αρνητικό ρεκόρ με 3 εκατ κρούσματα και σχεδόν 27,5 χιλιάδες νεκρούς από covid 19… η κυβέρνηση Μητσοτάκη διασώθηκε όχι προφανώς γιατί διαχειρίστηκε επιτυχώς την πανδημία γιατί με την επιχειρηματολογία της και την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης πολλοί πολίτες πίστεψαν ότι «όποιος και να ήταν στην εξουσία δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει διαφορετικά ένα παγκόσμιο πρόβλημα».
Η φθορά που υπέστη η Νέα Δημοκρατία ήταν σημαντική από 45% που έδειχναν κάποιες δημοσκοπήσεις – εκτός πραγματικότητας – έχει υποχωρήσει στο 30% με 33%.
Υπήρξε φθορά αλλά η πανδημία δεν επηρεάζει άλλο τα εκλογικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, ότι ζημιά ήταν να κάνει την έκανε.
Προφανώς εάν από φθινόπωρο επανέλθει το πρόβλημα του covid 19 σίγουρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ένα ακόμη λόγο να ανησυχεί…

Τι πρέπει να ξεχάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πρέπει να ξεχάσει την αυτοδυναμία
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξεχάσει την αυτοδυναμία.
Η πιθανότητα αυτοδυναμίας είναι μηδενική όχι 1% αλλά 0% όπως ανέφερε έμπειρος δημοσκόπος.
Η οικονομία και η ακρίβεια είναι δύο βασικές παράμετροι πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Η ακρίβεια πλήττει την μεσαία αστική τάξη, πλήττει εισοδήματα που έλαβαν υποστήριξη με την δημοσιονομική χαλάρωση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ωστόσο τα δύσκολα είναι εμπρός.
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη πότε με πρόσχημα τον covid 19 πότε με το Ουκρανικό μοιράζει λεφτά δεξιά και αριστερά… και δυστυχώς μερικές φορές καταλήγουν σε αυτούς που δεν τα χρειάζονται.
Επειδή μοίραζε λεφτά μέρος των πολιτών εξαγοράζεται – ιδεολογία και συνείδηση για ορισμένους είναι παρωχημένες έννοιες – οπότε η Νέα Δημοκρατία συγκρατούσε κάποια ποσοστά στην ζώνη του 30% με 33%.
Ωστόσο τα δημοσιονομικά κίνητρα τελειώνουν και το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθεί κατώτερο των προσδοκιών.
Οπότε η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλα όπλα, δεν θα έχει άλλο χρήμα να μοιράσει, και όσο συντηρείται ο πληθωρισμός και η ακρίβεια… το πολιτικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φθείρεται…

Ο ρόλος Κασιδιάρη

Πριν πολύ καιρό είχαμε αναφέρει ότι το Κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη που βρίσκεται φυλακισμένος για μη προσδιορισμένους λόγους θα καταφέρει να εισέλθει στην Βουλή.
Αν και οι δημοσκοπήσεις έδειχναν χαμηλά ποσοστά αλλά φαίνεται ότι θα απορροφήσει όλα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει ένα υπόγειο ρεύμα… παρ΄ ότι είναι πλήρως φιμωμένος.
Με βάση ορισμένες δημοσκοπήσεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν ποσοστά των Ελλήνων για την Πατρίδα στο 4% ή σε ένα εύρος 3% με 4%.
Εφόσον καταφέρει να εισέλθει στην Βουλή θα κόψει κατά βάση από την Νέα Δημοκρατία βουλευτικές έδρες καθιστώντας όχι απλά αδύνατη την αυτοδυναμία αλλά υποχρεωτική την μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ.
Εάν η βουλή είναι 7κομματική το βασικό πρόβλημα σε έδρες θα το έχει το πρώτο κόμμα δηλαδή η Νέα Δημοκρατία.

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει ότι χάνει την αυτοδυναμία, βλέπει ότι η οικονομία και η ακρίβεια πλήττουν τα εκλογικά ποσοστά, ένας ακόμη κίνδυνος έρχεται να προστεθεί… η είσοδος του Ηλία Κασιδιάρη του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα την Βουλή.
Θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό και συστηματικό πόλο σκληρής αντιπολίτευσης κατά της Νέας Δημοκρατίας και σίγουρα ράπισμα σε ένα σύστημα που μεθόδευσε την φυλάκιση των βασικών στελεχών της Χρυσής Αυγής… με πολιτικά κριτήρια.
Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μιχαλοκιάκος ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αναρρώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης