Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύμπραξη Μπογδάνου με Φαήλο - Τζήμερο κόντρα στον Κασιδιάρη: «Λαγός» της κυβέρνησης ή άλλη μία οπορτουνιστική δεξιά κίνηση;

Σύμπραξη Μπογδάνου με Φαήλο - Τζήμερο κόντρα στον Κασιδιάρη: «Λαγός» της κυβέρνησης ή άλλη μία οπορτουνιστική δεξιά κίνηση;
Δημιουργούνται κόμματα και κομματίδια δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που... δεν έχουν στόχο να ασκήσουν κριτική στον Μητσοτάκη - Μόνη εξαίρεση ο Κασιδιάρης του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα

Κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά φιλικό με την κυβέρνηση θέλει να κάνει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με την απόφασή του να ανακοινώσει την πολιτική κίνηση «Εθνική Συμφωνία» στις 5 Απριλίου στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός.

Δεν θα επενδύσει πολιτικά στην αποδόμηση Μητσοτάκη


Ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι δεν θέλει να πάει κόντρα στον Πρωθυπουργό αλλά το γεγονός ότι «αδειάστηκε» με τέτοιον τρόπο από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια δεν του αφήνει άλλη επιλογή.
Μάλιστα, τόνιζε σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι ο ίδιος δεν θα επιτεθεί ποτέ κατά πρόσωπο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπονοώντας άλλους πολιτικούς αρχηγούς που έχουν επενδύσει πολιτικά στην αποδόμηση Μητσοτάκη με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Θύμιζε, μάλιστα, ότι έχει ψηφίσει νομοσχέδια της κυβέρνησης όντας ανεξάρτητος βουλευτής.

Μετά από διάφορες προσεγγίσεις κατέληξε στον συνδυασμό Νέα Δεξιά - Δημιουργία


Από εκεί και πέρα, μετά από διάφορες προσεγγίσεις που έκανε ο Κ. Μπογδάνος, από το κόμμα Τράγκα, το κόμμα Βελόπουλου κατέληξε στον πολιτικό συνδυασμό Φαήλου Κρανιδώτη -Τζήμερου ο οποίος, μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά αλλά εδώ και καιρό έχει βαλτώσει.
Για την ακρίβεια, έχει χάσει την δυναμική του από την στιγμή που δεν αντιπολιτεύεται.
Μάθαμε ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλάει διαρκώς με υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενώ έχει σιγήσει την κριτική του για την ασκούσα εξωτερική πολιτική.

Από την άλλη, ο Τζήμερος έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο άλλες φορές επικροτεί, άλλες φορές τον θεωρεί άτολμο.
Γι’ αυτό και πολιτικοί παρατηρητές εξηγούν ότι στο προσκήνιο έχουν έλθει πιο ριζοσπαστικοί πολιτικοί σχεδιασμοί όπως αυτόν του έγκλειστου στις φυλακές, Ηλία Κασιδιάρη που στις δημοσκοπήσεις με αναγωγή κινείται άνω του 3%.

Συμφωνία για ισότητα μεταξύ των τριών


Από εκεί και πέρα, η πολιτική κίνηση Μπογδάνου έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τον συνδυασμό των τριών με Φαήλο-Τζήμερο λειτουργώντας ο Κ. Μπογδάνος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συνδυασμού.
Υπήρξαν πολλές αντιρρήσεις, κυρίως από τον κ. Κρανιδιώτη σχετικά με την ηγετικές βλέψεις του Κ.Μπογδάνου.
Άλλωστε, Φαήλος-Τζήμερος, ως τώρα, έχουν μία συνεργασία που στηρίζεται σε μία συμφωνία κυρίων που λειτουργούν πρώτοι μεταξύ ίσων.
Και κανείς τους δεν θέλει να αλλάξουν αυτές οι ισορροπίες. Το ξεκαθαρίσαν αυτό στον ανεξάρτητο βουλευτή.

Έχουν κληθεί πολλοί, το θέμα είναι ποιοι θα ακολουθήσουν

Παράλληλα, για να ενδυναμωθεί ο συνδυασμός κλήθηκαν στην ανακοίνωση και στελέχη από όλες τις τάσεις της δεξιάς.
Κλήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος, ο Στέλιος Φενέκος της Κοινωνίας Αξιών αλλά και σαμαρικά στελέχη όπως ο Θανάσης Σκορδάς, πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, ο Μανώλης Αγγελάκας πρώην κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο Νίκος Καραχάλιος, πιστεύεται από στελέχη του καραμανλικού χώρου, ότι ούτε θα πάει στην εκδήλωση ούτε θα συμμετάσχει στον συνδυασμό, αφού ήδη συζητάει με νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ.
Επίσης, έχουν κληθεί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τον αντιστράτηγο Ν. Ταμουρίδη της Ελεύθερης Πατρίδας.

Θα προσπαθήσει να κόψει ψήφους από Κασιδιάρη, δεν θα κάνει στείρα αντιπολίτευση

Ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, το τελευταίο καιρό έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκδηλώσεις συντηρητικών κομμάτων ενώ έγινε και επίτιμο μέλος του Ρεμπουπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ.
Αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος συντηρητικός πατριώτης και διατυπώνει συχνά το φόβο μήπως μπει ο Η.Κασιδιάρης στην Βουλή θυμίζοντας στους φίλους του ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής για λίγες χιλιάδες ψήφους.
Άρα είναι προφανές ότι σκοπεύει να κόψει ψήφους από το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα, εξέλιξη που επίσης, εξυπηρετεί το κυβερνών κόμμα.
Θυμίζουμε ότι όσα περισσότερα κόμμα βρεθούν κάτω του 3%, τόσο πιο εύκολα θα είναι η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος…

Ελληνική Λύση και το νέο τρίο θεωρούνται οιονεί σύμμαχοι της ΝΔ


Δεν είναι τυχαίο που πολιτικοί αντίπαλοι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου τον θεωρούν «λαγό» της κυβέρνησης αφού όπως έχει τονίσει ακόμα και να μπει στην Βουλή ξανά, δεν πρόκειται να κάνει στείρα αντιπολίτευση.
Κοινώς, θέλει να μπει στη Βουλή για να αποτελέσει την συνείδηση της ΝΔ…
Πάντως, παρατηρητές που μίλησαν στο ΒΝ τόνιζαν ότι ούτε ο Κ. Βελόπουλος ασκεί σκληρή κριτική στη ΝΔ και έχει διατηρήσει τα ποσοστά του.
Ούτε η Ελληνική Λύση ούτε ο συνδυασμός Φαήλου - Μπογδάνου -Τζήμερου - εάν μπούνε στην Βουλή - δεν είναι εξορισμού πολιτικοί εχθροί της ΝΔ.
Το αντίθετο, θεωρούνται οιονεί σύμμαχοι αρκεί να υπάρξει το κατάλληλο μίγμα πολιτικής…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης