Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Εάν κλιμακωθεί ο πόλεμος η Ελλάδα δεσμεύεται να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις, που ήδη ετοιμάζονται

Κουτσούμπας: Εάν κλιμακωθεί ο πόλεμος  η Ελλάδα δεσμεύεται να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις, που ήδη ετοιμάζονται
«Το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να μην επιλέξει στρατόπεδο ληστών, όπως του υποδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζει ο ΓΓ του ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα

«Οι τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ, οι οποίες συνιστούν πολεμικό ανακοινωθέν, μεγαλώνουν τις ανησυχίες μας για τον κίνδυνο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Είναι και μια επιπλέον απόδειξη ότι στις πλάτες του Ουκρανικού λαού συγκρούονται δύο στρατόπεδα, η Ρωσία από τη μια και οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από την άλλη, που δεν μπορούν πλέον να λύσουν τις διαφορές τους στα διπλωματικά τραπέζια, τις λύνουν με πολεμικά μέσα» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς» της Ηλείας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξηγώντας στη συνέχεια γιατί «αυτή η σύγκρουση δεν ξεκίνησε μόλις πριν ένα μήνα με την εισβολή της Ρωσίας, η οποία αναμφίβολα είναι καταδικαστέα, αλλά χρόνια πριν, με χιλιάδες θύματα» και επισημαίνοντας ότι η σύγκρουση «αφορά το ποιος θα βάλει στο χέρι τον ορυκτό πλούτο, την ενέργεια, τα εδάφη και το εργατικό δυναμικό, των αγωγούς και τα δίκτυα μεταφοράς εμπορευμάτων, τις αγορές για τα συμφέροντα των μονοπωλίων του».
Σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση είπε ότι «σαν "έτοιμη από καιρό" η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει τη συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας, όχι μόνο με την αποστολή πολεμικού υλικού, όπως σκόπιμα την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποσιωπήσει το ρόλο των νέων στρατιωτικών βάσεων που όλες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν, μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο».

«Η Ελλάδα επιλέγει το ρόλο του θύτη»

«Χώρια που σε περίπτωση κλιμάκωσης με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεσμεύεται να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις, που ήδη ετοιμάζονται» αναφέρει, σημειώνοντας ότι «όταν, όμως, η Ελλάδα επιλέγει να γίνει θύτης άλλων λαών, πολύ εύκολα κι ο λαός μας μπορεί να γίνει το θύμα. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς για να κινδυνολογήσουμε, το έχουν πει ήδη οι Ρώσοι για να προειδοποιήσουν».
Τονίζει ότι «το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να μην επιλέξει στρατόπεδο ληστών, όπως του υποδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ γιατί αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντα της καπιταλιστικής τάξης, αλλά η χάραξη αυτοτελούς, ανεξάρτητης γραμμής. Η σωστή επιλογή είναι να σταθούμε στο πλευρό των λαών, κι αυτό σημαίνει να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να μη χρησιμοποιείται το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια.
Για να μη συμμετέχουν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με κανένα τρόπο ή πρόσχημα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά στον Ουκρανικό λαό, αυτή είναι η μόνη συνεπής πατριωτική στάση υπέρ του ελληνικού λαού και η αληθινή αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλων των άλλων λαών».

Για Μητσοτάκη - Erdogan

Ερωτηθείς για τη συνάντηση Μητσοτάκη- Erdogan, απάντησε ότι «μόνο με "παζάρι" μπορεί να την παρομοιάσει κανείς με την "ευγενική χορηγία" των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που ο καημός τους είναι η πάση θυσία διατήρηση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, μακριά από τη Ρωσική επιρροή. Βέβαια δέχονται να έχει ο Ερντογάν ρόλο "διαμεσολαβητή" ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Έχουν αρχίσει να μιλούν για "ΝΑΤΟϊκό έδαφος" και "ΝΑΤΟϊκές θάλασσες" στρώνοντας το έδαφος για τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και σε βάρος του Κυπριακού. Όταν όμως μιλάμε για συνεκμετάλλευση, μιλάμε για ένα παζάρι χωρίς αρχές ανάμεσα σε αμερικάνικα και ευρωπαϊκά ενεργειακά μονοπώλια, το οποίο δεν θα οδηγήσει σε ειρήνη και ασφάλεια, αλλά θα δημιουργήσει και το έδαφος για νέα μεγαλύτερη σύγκρουση».

«Κοροϊδία τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια»

Χαρακτηρίζει «σκέτη κοροϊδία» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, σημειώνοντας ότι «το ελάχιστο, αυτή τη στιγμή, για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, είναι η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, οι αυξήσεις στους μισθούς, τα μέτρα προστασίας για τους αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και ανέργους» καθώς και ότι ειδικά για τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα το ΚΚΕ έχει προτείνει ένα συνολικό πλέγμα μέτρων.
Ως προς τις προτάσεις του ΚΚΕ για τον επανασχεδιασμό της ενεργειακής πολιτικής αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «μόνο το ΚΚΕ προτείνει την αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας μας προς όφελος των λαϊκών αναγκών, για να πάψει η ενέργεια να αποτελεί "εμπόρευμα". Αυτή είναι η πραγματική λύση για το λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης